CAT ESP

Petards i lesions

21/06/2013
Ara que estem en època de revetlles i petards cal anar molt en compte ja que depèn de com els manipuleu podeu provocar lesions a d'altres persones i generar algun tipus de responsabilitat.
 
Una lesió molt típica d'aquestes dates és la que es dóna en situacions de grups de persones tirant petards al voltant d'una foguera o en una plaça i, malauradament, un d'aquests petards emet una forta explosió que provoca un traumatisme acústic a l'oïda o una lleugera cremada que signifiqui anar a urgències. Si això comporta que amb una única visita al metge ja es cura, en aquest cas no hi ha cap responsabilitat per part de qui va tirar el petard ja que és una activitat tradicional durant les revetlles i no es pot considerar una activitat imprudent.
 
Ara bé, si dirigiu conscientment un petard contra una persona o un grup de persones per espantar-los o intimidar-los, amb la mala sort que l'explosió causa lesions a algú o a vàries persones, per exemple en un ull o en altres parts del cos que requereixen, a més de la primera assistència al servei d'urgències, un posterior tractament mèdic, en aquest cas estaríem davant d'una actuació imprudent i aquí sí que hi hauria responsabilitat penal i civil, que podria derivar en una pena de presó si la imprudència és greu i les lesions també són greus.
 
Cal tenir en compte que si aquestes lesions les provoca un menor d'edat, la responsabilitat civil, és a dir, la indemnització a què té dret la víctima, haurà de ser abonada pels pares o aquells que siguin els responsables del menor. La responsabilitat penal serà exclusiva del menor.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación