CAT ESP

Els locals han de contribuir al cost d'un elevador al vestíbul de l'edifici?

14/06/2013
En tota comunitat de propietaris en algun moment sorgeix alguna discussió sobre qui i com ha de contribuir a una despesa ordinària o extraordinària concreta; sobretot si a l'edifici hi ha locals que no tenen accés al vestíbul ni tenen comptadors de subministraments o bústia en el mateix lloc on ho tenen la resta de propietaris d'habitatges.
 
Un dels casos en que es plantegen més dubtes, per exemple, és el de si aquests locals han de contribuir al cost d'instal·lar un elevador a l'entrada de l'edifici, per tal que els disminuïts puguin salvar les escales de l'entrada. És evident que és una instal·lació que els locals mai no utilitzaran per res ni els beneficia directament i, per tant, seria lògic pensar que no hi han de contribuir.
 
Doncs, bé, segons el criteri dels tribunals, els locals han de pagar una part d'aquesta instal·lació, d'acord amb el seu coeficient de participació, ja que es considera que és una obra que millora les prestacions de l'edifici en general i, per aquest motiu, contribueix a augmentar el valor en conjunt de l'edifici. I si augmenta el valor de l'edifici, això repercuteix, encara que sigui en poca mesura, a augmentar el valor dels habitatges i també dels locals, per més que no utilitzaran mai aquest elevador.
 
Així dons, si en alguna reunió de veïns surt aquest tema, ja sabeu quins arguments heu de presentar als propietaris dels locals.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación