CAT ESP

Fem valdre el nostre dret a una mort digna

22/02/2013
No està de més preveure què és el que volem que tinguin en compte els metges que ens han d'atendre en el cas que patim un accident o una malaltia tan greu que no ens permeti decidir per nosaltres mateixos sobre el nostre destí.
 
En qualsevol moment la persona més sana pot patir un accident que l'impedeixi expressar-se i que obligui l'equip mèdic a mantenir-lo en vida per mitjans artificials. És això el que volem? Si no és això, sigui en un cas com aquest o derivat de qualsevol altra circumstància, podem determinar en un document oficial quines tècniques mèdiques volem que se'ns apliquin i quines no, quins tractaments estem disposats a suportar i quins no, i inclús reivindicar el nostre dret a que no allarguin la nostra vida de forma inútil.
 
Òbviament també podem posar per escrit si volem que alguns dels nostres òrgans es destinin a la investigació científica o que siguin aprofitats per altres pacients que els puguin menester.
 
Finalment, també és important nomenar un representant que estigui al corrent de quina és concretament la nostra postura respecte d'aquesta mena de situacions, per tal que l'equip mèdic l'escolti i tingui en compte els seus arguments, talment com si fóssim nosaltres mateixos.
 
Tot això s'ha de fer constar en el document que anomenem de voluntats anticipades. Hi ha un model al web de la generalitat, que es pot modificar i cal que el signin tres testimonis si no és que el signem davant d'un notari.
 
Aquest document l'haurem d'inscriure al Registre de voluntats anticipades de la Generalitat perquè així qualsevol metge de qualsevol centre hi podrà tenir accés i verificar la nostra voluntat.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación