CAT ESP

Què he de tenir en compte si pateixo una agressió física per part d'algú?

18/01/2013
El primer que he de fer si pateixo una agressió física per part d'algú encara que no ens hagin fet gaire mal és anar als serveis mèdics, ja que si volem denunciar a aquesta persona per l'agressió soferta necessitarem un informe mèdic dels serveis d'urgències. En cas contrari serà més difícil demostrar l'existència d'aquesta agressió.
 
Quan estiguem als serveis d'urgències cal que tinguem en compte que si li diem al metge que ens estem visitant per l'agressió d'una persona, aquest haurà d'enviar una comunicació al Jutjat de Guàrdia on informarà que s'ha produït aquesta agressió. I això no ho podem evitar. De manera que ho haurem de tenir en compte si no volem denunciar la persona que ens ha agredit.
 
Un cop haguem anat al metge haurem d'anar a la comissaria de policia o al Jutjat de Guàrdia més proper per tal de formular la corresponent denúncia. En aquests casos el millor és fer-ho un cop haguem sortit dels serveis mèdics i no deixar-ho per un altre dia, ja que la rapidesa a denunciar l'agressió és essencial.
 
Quan ja haguem interposat la denúncia pot ser que rebem una citació per a un per delicte lleu, o bé per prestar declaració en qualitat de víctima davant el Jutge. Això dependrà de les lesions sofertes. Per al cas que les lesions no siguin greus, es a dir, que només hagin necessitat una primer assistència a urgències per a la seva curació, ens citarà directament pel judici per delicte lleu. Si hem hagut de rebre tractament mèdic el procediment serà diferent ja que es tractarà d'un delicte menys greu (com a mínim) i primer, abans de fer el judici, haurem de prestar declaració davant el Jutge.
 
En conclusió, el més important en aquests casos és abans de res, anar al metge per a que ens faci un informe d'urgències per les lesions que hem patit i després, interposar la denúncia contra l'agressor a comissaria o al Jutjat de Guàrdia que tinguem més a prop. A part però, també cal prendre nota dels noms i dels telèfons de tots les persones que hagin pogut presenciar els fets per donar-los al Jutge en cas que necessitem testimonis.
Què he de tenir en compte si pateixo una agressió física per part d'algú?
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación