CAT ESP

Tràmits alhora d’acceptar una herència

11/04/2014

Els tràmits per acceptar una herència són feixucs i sovint costosos, i s’han de fer necessàriament en un moment en què el dol potser us fa moure per inèrcia i no us permet qüestionar-vos exactament perquè serveix tot això. Des del Bufet Molina Bosch us en donem quatre pinzellades.

El primer que cal determinar és si el difunt havia fet testament o no. Per això hi ha un registre estatal on consten tots els testaments que ha fet qualsevol persona, i la notaria on podeu obtenir-ne una còpia. El que interessa sempre és l’últim testament fet en vida. Si tenia testament, l’herència s’haurà de repartir segons el que s’hi estableixi. Si no en tenia, caldrà aplicar les regles que estableix el Codi civil català.

Per acceptar l’herència caldrà passar per una notaria, sempre i quan s’hagi d’heretar un immoble. Si només hi ha diners o altres tipus de béns, no cal. Sigui quin sigui el contingut d’aquesta herència, caldrà tributar per l’impost de successions, però si inclou algun immoble, hi haurà també la despesa de la notaria, del registre de la propietat per canviar la titularitat de l’immoble a nom de l’hereu, i el de la plusvàlua que cobra l’ajuntament.

El Bufet Molina Bosch us recomanem que demaneu l’assessorament d’un advocat per realitzar tots aquest tràmits i també per buscar l’estalvi fiscal més convenient.

Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación