CAT ESP

Voleu reclamar una factura a un client sense haver de recórrer a un advocat?

27/07/2012
Els autònoms i petits empresaris a vegades es troben amb un client que no els paga una factura en un termini adequat. Si la factura prové d'una prestació de serveis, d'una execució d'obra o de la venda d'articles per al consum, el termini per reclamar-li judicialment al client és de tres anys, però podeu interrompre el termini enviant-li un burofax amb avís de rebut i certificat de contingut. D'aquesta manera el comptador del termini es posa a zero altre cop i disposeu de tres anys més. Això es pot fer tants cops com es vulgui.
Si no aconseguiu que us pagui reclamant-li per escrit, podeu fer-ho per la via judicial a cost zero si la factura és d'un import inferior a 2.000,00 €, ja que no és obligatori fer-ho mitjançant advocat i procurador. Això vol dir que haureu de redactar vosaltres mateixos la demanda, adjuntant la factura, i el jutjat s'encarrega de reclamar-la al client. Per això heu d'anar a qualsevol jutjat degà del municipi i demanar un formulari de procediment monitori, omplir-lo i presentar-lo al jutjat del municipi on visqui el client.
És important que el domicili del client estigui complert i sigui correcte ja que, si no, el jutjat us envairà amb paperassa i s'eternitzarà el procediment.
Si no teniu clar que el client encara visqui a l'adreça que teniu, o preveieu que contestarà al requeriment amb qualsevol excusa per no pagar, oblideu-vos del monitori. Només haureu aconseguit perdre el temps. Presenteu directament una demanda de judici verbal (demaneu el formulari al jutjat degà) i us estalviareu un pas.
Tot i així, si el jutjat condemna el client a pagar la vostra factura i no ho fa, haureu d'iniciar la via executiva per embargar béns, i això sí que ho heu de fer amb advocat i procurador. Si no us interessa continuar, però, podeu no executar la sentència.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación