CAT ESP

El risc de no tenir contractada una pòlissa d'assegurança de la llar.

06/07/2012
Tant si s'és llogater com propietari d'un habitatge és del tot recomanable contractar una pòlissa d'assegurança de la llar, ja que pot estalviar més d'un disgust.
 
Principalment les pòlisses d'assegurança de la llar serveixen per cobrir els danys que es produeixen a l'habitatge com a conseqüència dels agents meteorològics o de l'acció de tercers, però aquestes assegurances porten també sovint aparellada un assegurança de responsabilitat civil, que cobreix els danys que es causin directa o accidentalment a tercers. D'aquesta manera, si per culpa d'un incendi o inundació que s'inicia al carrer o al pis del costat, es causen danys al nostre habitatge, l'assegurança de la llar cobrirà els desperfectes soferts. A més, si som nosaltres qui causem danys a veïns per culpa d'una inundació o incendi que ha tingut origen al nostre habitatge, l'assegurança també respondrà.
 
Ara bé, si provoquem danys a un veí a causa d'un incendi o una inundació que te l'origen al nostre habitatge, sense tenir una assegurança contractada, de ben segur que els afectats o les seves companyies asseguradores ens reclamaran les indemnitzacions que pertoquin. Cal tenir en compte que si els danys no només són al mobiliari si no que a més a més es provoquen víctimes mortals, les indemnitzacions poden arribar a ser milionàries. En aquest sentit només es respondria de les indemnitzacions reclamades si es demostra que els danys produïts són conseqüència d'una acció o d'una omissió encara que aquesta conducta no s'hagi volgut ni previst.
 
Per tant, i a fi i efecte d'evitar mals tràngols, és recomanable tenir contractada una assegurança d'aquest tipus.
 
Per altra banda, la majoria d'aquestes assegurances cobreixen també riscs fora de la llar com ara l'assistència en viatge, la utilització fraudulenta de targetes de crèdit i els furts o robatoris. A més també acostumen a cobrir la defensa lletrada de l'assegurat mitjançant els advocats de l'empresa asseguradora o bé mitjançant el pagament dels honoraris de l'advocat de la nostra confiança.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación