CAT ESP

El risc de tenir una persona que treballi a casa sense contracte

01/06/2012
Amb la nova normativa, a partir del 2012 les famílies que tinguin contractada a alguna persona perquè faci feines de neteja o tingui cura d’avis o menors a casa nostra, haurà de formalitzar un contracte per escrit, si la relació és duradora, i ingressar les cotitzacions a la Seguretat Social, tant pel que fa a la part corresponent al treballador com pel que fa a la part de l’empresari. L’import de les cotitzacions anirà en funció del sou que se li pagui, segons l’escala que trobareu a la pàgina web de la Seguretat Social.
 
No complir amb aquests formalismes comporta uns riscs. Si us denuncien a la Inspecció de Treball i us enxampen, us faran pagar una sanció per no haver donat d’alta a la treballadora i ingressar les cotitzacions (a partir de 625,00 €). També us donaran d’alta automàticament a la treballadora i us obligaran a pagar les cotitzacions que es generin en endavant. Si, a més, aconsegueixen demostrar que portava més temps treballant a casa vostra, us faran pagar les cotitzacions des de la data acreditada, més els interessos i els recàrrecs corresponents.
 
Si us enxampen amb algú que estigui cobrant prestacions de la Seguretat Social alhora que treballa a casa vostra, la sanció és més elevada. I encara més greu és la sanció que s’imposa a aquells que contracten a immigrants irregulars.
 
Difícilment vindrà un inspector de treball a casa vostra si no és per denúncia del propi treballador, però si ve, no li podeu negar l’entrada a casa vostra per més que no tingui una ordre judicial. Us exposeu a una sanció si li impediu.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación