CAT ESP

El Bloc:

RSS

El Tribunal Constitucional declara nul·la l’amnistia fiscal

09/06/2017

El Tribunal Constitucional ha declarat nul·la l’amnistia fiscal que va permetre regularitzar la situació tributària de les persones físiques i jurídiques que no havien declarat a la hisenda pública tos els seus ingressos.

 

En concret, el Tribunal entén que l’amnistia ha afectat l’essència del deure de contribuir al sosteniment de les despeses públiques reconegut a la Constitució espanyola, atès que altera substancialment la manera de repartir la càrrega tributària que hem de suportar tots els contribuents segons els criteris de capacitat econòmica, igualtat i progressivitat.

 

Des del Bufet Molina Bosch, però, volem remarcar que aquesta decisió no comporta cap efecte per a aquells contribuents que hagin fet en el seu moment la regularització d’acord amb l’amnistia fiscal, atès que el Tribunal Constitucional així ho ha establert.

El Tribunal Constitucional declara nul·la l’amnistia fiscal Facebook Twitter Linkedin Google +

L’acomiadament dels alts directius

02/06/2017

Si has de començar a treballar com a directiu en una empresa, tens més llibertat per negociar el teu contracte que no pas la gent que treballa en condicions ordinàries i, per tant, més força per fixar condicions que et siguin més beneficioses.

En aquest sentit, convé tenir molt present com es tancarà la teva relació amb l’empresa en un futur, si és el cas. Pensa que els contractes d’alta direció es regeixen per una normativa específica, que permet que l’empresa et pugui acomiadar unilateralment sense haver de justificar-ho. Això sí, la sortida ha de ser indemnitzada, però només amb set dies per any treballat, i amb un preavís de tres mesos pagats.

El problema està en què sovint en aquests contractes es pacten clàusules per les quals el treballador es compromet a no treballar per a la competència o a no fer-la directament, un cop abandona l’empresa i durant un termini concret. Així doncs, si no tens present aquest punt des d’un bon inici, et pot posar en una situació delicada.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que tinguis la previsió d’incloure alguna clàusula per la qual milloris la teva futura indemnització, en contraprestació de les prohibicions de concurrència. Ho pots fer amb un increment dels dies per any treballat en el càlcul de la indemnització, o bé amb una disminució del període de no concurrència en funció de la teva antiguitat a l’empresa.

L’acomiadament dels alts directius Facebook Twitter Linkedin Google +

Què és el dret a l’oblit?

26/05/2017
El dret a l’oblit és el dret que té qualsevol persona a demanar la supressió de les seves dades personals quan, per exemple, ja no siguin necessàries per a la finalitat per a la que van ser recollides, o bé quan hagin quedat obsoletes o bé ja no tinguin rellevància ni interès públic.

Així doncs, si et trobes en una d’aquestes situacions pots o bé exercir el dret a l’oblit directament contra el cercador d’Internet, com bé poden ser GoogleYahoo o Bing, o bé directament contra el web que mostra la informació que vols suprimir.

Cal tenir en compte, però, que el web que mostra la informació pot tenir una legitimació expressa per fer-ho, de manera que pot denegar l’exercici del dret a l’oblit. En canvi, pot ser que el cercador d’Internet no en tingui cap i sí concedeixi la supressió de les dades. En aquest segon cas succeirà que les dades continuaran apareixent al web en origen però els cercadors no les mostraran a les seves llistes de resultats.

Des del Bufet Molina Bosch recomanem que exerceixis el dret a l’oblit tant als cercadors mitjançant els formularis que tenen habilitats a tal efecte, com directament al web que mostra la informació que vols que se suprimeixi.
Què és el dret a l’oblit? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación