CAT ESP

El Bloc:

RSS

Els sorolls envaeixen la nostra intimitat i la nostra salut?

28/04/2017

Cal que suportis qualsevol mena d’activitat en un local proper a casa teva, si aquest provoca uns sorolls de tal intensitat que et genera unes molèsties considerables?

Doncs en principi no. No has de suportar els sorolls que provenen d’un bar, un pub o un taller, per més que gaudeixin de la llicència d’activitat corresponent.

Els sorolls han estat reconeguts pels més alts tribunals a nivell español i europeu com una intromissió a la nostra intimitat personal, com una violació del nostre domicili i com una agressió a la nostra salut i al medi ambient en general.

Per tots aquests motius és convenient que, com a titular d’un negoci, disposis de tots els permisos en regla i que hagis aplicat totes les mesures adequades per minimitzar l’emissió de sorolls cap a l’exterior i cap als teus veïns.

Per contra, si et veus afectat pels sorolls d’un negoci proper, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que ho documentis tot molt bé. Has de comunicar-ho al titular del negoci, a l’ajuntament, contractar un estudi sobre emissió de sorolls, reunir els informes mèdics si això t’està afectant d’alguna manera, factures per les despeses ocasionades, etc.

 

Amb tot això pots demanar al titular del negoci o inclús a l’ajuntament que t’indemnitzin pels danys que has patit, que et compensin per les despeses que hagis tingut per millorar la insonorització de casa teva i, òbviament, que s’aturi l’emissió dels sorolls.

Els sorolls envaeixen la nostra intimitat i la nostra salut? Facebook Twitter Linkedin Google +

Qui ha de pagar l’IBI si compres un immoble?

21/04/2017

La llei que regula aquest impost estableix que l’IBI l’ha de pagar qui figuri com a titular de l’immoble el dia 1 de gener de l’any en qüestió. Per tant, és lògic pensar que si vens un immoble igualment et toca pagar íntegrament l’IBI de l’any en curs.

 

Ara bé, des de fa poc el Tribunal Suprem ha establert que, excepte pacte en contrari, el venedor podrà repercutir l’IBI de l’any en curs al comprador en proporció al temps que cada un d’ells hagi ostentat la titularitat de l’immoble.

 

Per exemple, si vens el teu pis el dia 1 de setembre de 2016 però l’IBI de l’any sencer ja l’has pagat a principis d’any, encara que no hagis estipulat res al contracte podràs repercutir al comprador l’IBI que correspongui en proporció al període de l’any que va de l’1 de setembre al 31 de desembre.

 

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que abans de signar una compravenda, tant si ets comprador com venedor, ens consultis tots els aspectes relatius a l’operació per tal de tenir clar a qui li correspon pagar què.
Qui ha de pagar l’IBI si compres un immoble? Facebook Twitter Linkedin Google +

Es pot llogar un immoble de varis propietaris?

07/04/2017
Potser perquè has heretat, potser perquè t’has divorciat o per qualsevol altre motiu, resulta que ets propietari d’un immoble juntament amb els teus germans, amb la teva ex-parella, etc. Si hi ha bona avinença entre els copropietaris, no hi ha cap problema. Ara bé, si sorgeix qualsevol conflicte o disparitat de criteris, et pots trobar en una situació desagradable i perjudicial a nivell econòmic.

Per exemple, si s’ha de posar l’immoble en lloguer, però resulta que no us poseu d’acord en el preu de la renda o la durada o en altres circumstàncies, qui pot decidir si es tira endavant o no? Doncs si es tracta de quatre germans copropietaris i tres decideixen que sí, aleshores el quart s’ha de conformar. Ara bé, sempre i quan es tracti d’un arrendament de tres anys de durada. Si es pretén pactar una durada superior, aleshores es requereix unanimitat dels copropietaris.

El problema el tindràs si sou dos germans o ex-parella al 50%. Aquí ningú té més poder de decisió que l’altre i, per tant, us trobeu en una situació d’estancament. Per tant, en aquests supòsits cal que busquis un acord per atribuir l’immoble a un sol propietari, solució que està bonificada a nivell fiscal, o bé que el veneu i us repartiu els diners. I si no aconsegueixes cap de les solucions anteriors, sempre et quedarà la via judicial per forçar a vendre l’immoble, tot i que no és una solució que aconsellem des del Bufet Molina Bosch, ja que la subhasta sempre és un mal negoci per al venedor.
Es pot llogar un immoble de varis propietaris? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 90

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación