CAT ESP

El Bloc:

RSS

Què és l’abandonament de la família?

19/05/2017
L’abandonament de la família implica deixar desemparat un menor o una persona discapacitada per l’incompliment dels deures de protecció de la persona que el té a càrrec.

Així, per exemple, constitueix un abandonament de família deixar el teu fill sol al parc i marxar a treballar de manera que al cap d’unes hores continua allà sol.

En canvi, en cap cas no és abandonament de família trencar amb la teva parella o cònjuge amb qui tens fills menors i marxar de casa, deixant-los a càrrec de l’altre progenitor mentre el jutjat no estableix les mesures de guarda i custòdia.

Per contra, sí que ho és deixar de pagar la pensió d’aliments establerta pel jutjat si tens suficient capacitat econòmica. És a dir, que si no pagues perquè no vols estaràs cometent un abandonament de família, però si no pagues perquè no pots (per exemple, perquè has perdut la feina i no cobres prestació), no l’estaràs cometent.

En aquest últim cas, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que, si has de deixar de pagar la pensió d’aliments perquè has perdut capacitat econòmica i no hi pots fer front, consultis amb el teu advocat la possibilitat d’iniciar un procediment de modificació de mesures per mirar de reduir-la.
Què és l’abandonament de la família? Facebook Twitter Linkedin Google +

Les despeses que et pots deduir dels lloguers

05/05/2017

Si ets propietari d’algun habitatge o local que tens llogat, has d’incloure necessàriament a la declaració de la renda els rendiments que et genera aquest lloguer. Ara bé, per pagar el mínim d’impost per aquest concepte, pots reduir el rendiment net d’aquest lloguer aplicant les despeses sobre aquest immoble

Les despeses més habituals són les de la comunitat, obres que hagis realitzat, IBI, assegurança del continent, serveis de professionals, etc., però també has de tenir en compte que et pots descomptar l’amortització de l’immoble. El més fàcil, en aquest cas, és aplicar un 3% del valor cadastral de la construcció (no del total).

Tot allò que et descomptis ha d’estar reflectit en una factura formal, excepte pel que fa a l’amortització, clar. Per tant, si es tracta de despeses petites i només tens un rebut o un tiquet de caixa, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que no ho incloguis.

I sobretot recorda que l’arrendatari es pot descomptar una part del lloguer a la seva declaració de renda i que per això ha d’informar de les dades del propietari. Per tant, Hisenda sabrà que has generat aquests rendiments, encara que tu no li hagis comunicat.

Les despeses que et pots deduir dels lloguers Facebook Twitter Linkedin Google +

Els sorolls envaeixen la nostra intimitat i la nostra salut?

28/04/2017

Cal que suportis qualsevol mena d’activitat en un local proper a casa teva, si aquest provoca uns sorolls de tal intensitat que et genera unes molèsties considerables?

Doncs en principi no. No has de suportar els sorolls que provenen d’un bar, un pub o un taller, per més que gaudeixin de la llicència d’activitat corresponent.

Els sorolls han estat reconeguts pels més alts tribunals a nivell español i europeu com una intromissió a la nostra intimitat personal, com una violació del nostre domicili i com una agressió a la nostra salut i al medi ambient en general.

Per tots aquests motius és convenient que, com a titular d’un negoci, disposis de tots els permisos en regla i que hagis aplicat totes les mesures adequades per minimitzar l’emissió de sorolls cap a l’exterior i cap als teus veïns.

Per contra, si et veus afectat pels sorolls d’un negoci proper, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que ho documentis tot molt bé. Has de comunicar-ho al titular del negoci, a l’ajuntament, contractar un estudi sobre emissió de sorolls, reunir els informes mèdics si això t’està afectant d’alguna manera, factures per les despeses ocasionades, etc.

 

Amb tot això pots demanar al titular del negoci o inclús a l’ajuntament que t’indemnitzin pels danys que has patit, que et compensin per les despeses que hagis tingut per millorar la insonorització de casa teva i, òbviament, que s’aturi l’emissió dels sorolls.

Els sorolls envaeixen la nostra intimitat i la nostra salut? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación