CAT ESP

El Bloc:

RSS

Qui ha de pagar l’IBI si compres un immoble?

21/04/2017

La llei que regula aquest impost estableix que l’IBI l’ha de pagar qui figuri com a titular de l’immoble el dia 1 de gener de l’any en qüestió. Per tant, és lògic pensar que si vens un immoble igualment et toca pagar íntegrament l’IBI de l’any en curs.

 

Ara bé, des de fa poc el Tribunal Suprem ha establert que, excepte pacte en contrari, el venedor podrà repercutir l’IBI de l’any en curs al comprador en proporció al temps que cada un d’ells hagi ostentat la titularitat de l’immoble.

 

Per exemple, si vens el teu pis el dia 1 de setembre de 2016 però l’IBI de l’any sencer ja l’has pagat a principis d’any, encara que no hagis estipulat res al contracte podràs repercutir al comprador l’IBI que correspongui en proporció al període de l’any que va de l’1 de setembre al 31 de desembre.

 

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que abans de signar una compravenda, tant si ets comprador com venedor, ens consultis tots els aspectes relatius a l’operació per tal de tenir clar a qui li correspon pagar què.
Qui ha de pagar l’IBI si compres un immoble? Facebook Twitter Linkedin Google +

Es pot llogar un immoble de varis propietaris?

07/04/2017
Potser perquè has heretat, potser perquè t’has divorciat o per qualsevol altre motiu, resulta que ets propietari d’un immoble juntament amb els teus germans, amb la teva ex-parella, etc. Si hi ha bona avinença entre els copropietaris, no hi ha cap problema. Ara bé, si sorgeix qualsevol conflicte o disparitat de criteris, et pots trobar en una situació desagradable i perjudicial a nivell econòmic.

Per exemple, si s’ha de posar l’immoble en lloguer, però resulta que no us poseu d’acord en el preu de la renda o la durada o en altres circumstàncies, qui pot decidir si es tira endavant o no? Doncs si es tracta de quatre germans copropietaris i tres decideixen que sí, aleshores el quart s’ha de conformar. Ara bé, sempre i quan es tracti d’un arrendament de tres anys de durada. Si es pretén pactar una durada superior, aleshores es requereix unanimitat dels copropietaris.

El problema el tindràs si sou dos germans o ex-parella al 50%. Aquí ningú té més poder de decisió que l’altre i, per tant, us trobeu en una situació d’estancament. Per tant, en aquests supòsits cal que busquis un acord per atribuir l’immoble a un sol propietari, solució que està bonificada a nivell fiscal, o bé que el veneu i us repartiu els diners. I si no aconsegueixes cap de les solucions anteriors, sempre et quedarà la via judicial per forçar a vendre l’immoble, tot i que no és una solució que aconsellem des del Bufet Molina Bosch, ja que la subhasta sempre és un mal negoci per al venedor.
Es pot llogar un immoble de varis propietaris? Facebook Twitter Linkedin Google +

Com tributen els immobles d’una herència?

31/03/2017

Normalment el muntant més elevat d’una herència el formen els immobles del difunt, motiu pel qual et pots estar plantejant quina és la millor manera de transmetre aquests immobles als teus hereus, de manera que tributin el mínim possible, sense cometre cap il·legalitat. Per això existeixen les reduccions i les bonificacions.

Transmetre immobles per via donació en vida no és una bona opció, si no és que tens un patrimoni superior als 2 milions d’euros. Aleshores, potser sí que convé, però no tots els immobles.

Ara per ara, transmetre’ls per herència és l’opció més econòmica. Ara bé, es poden transmetre cada un per separat o bé com un conjunt integrat dins una societat que es dediqui a treure rendiment d’aquests immobles. Aquesta segona opció et redueix molt la fiscalitat futura de l’herència, però no és útil si només disposes de quatre o cinc pisos llogats; en canvi sí que val la pena si disposes de bastants pisos o locals o d’algun edifici destinat a lloguer. Ara bé, cal que afectis aquests immobles a l’activitat d’una societat, que tinguis almenys un treballador aliè a la família treballant a jornada completa i en un local destinat a aquesta activitat. A més, aquesta activitat s’ha d’haver engegat un mínim de temps abans de la mort del propietari i l’hereu l’ha de mantenir durant un mínim de cinc anys després de la mort del causant.

Per tant, si tens alguns immobles i vols començar a planificar la teva herència, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que tinguis en compte la fiscalitat de cada supòsit perquè arribat el moment, si ho tens ben organitzat, podràs alleugerir la càrrega fiscal dels teus hereus.

Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación