CAT ESP

El Bloc:

RSS

Sancions als treballadors

24/03/2017

Una de les facultats que tens com a empresari per corregir el comportament inadequat dels teus treballadors és sancionar-los, d’acord amb allò que disposa el conveni col·lectiu d’aplicació a l’activitat. Depenent de la gravetat dels fets la falta pot ser lleu, greu o molt greu i, per tant, la sanció que aplicaràs estarà en consonància. Normalment les lleus només comporten una amonestació verbal o escrita. En canvi les greus et permeten castigar el treballador sense que pugui venir a treballar durant uns dies i que, per tant, no els cobri, però mai pots fer-lo treballar sense cobrar o, per exemple, prohibir-li descansar o no fer vacances. Les molt greus no només et permeten sancionar-lo amb dies sense treballar i cobrar, sinó que també tens l’opció d’acomiadar-lo sense indemnitzar-lo. Ara bé, l’acomiadament és la sanció més greu i, per tant, la infracció del treballador ha de ser de suficient entitat.

En tots els casos, com a treballador pots impugnar la decisió de l’empresari per la via judicial i demanar que et retirin la sanció o que la rebaixin.

Tan des d’una banda com de l’altre, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que miris què diu el conveni aplicable en quant a les formalitats de comunicació de la sanció i que tinguis present els períodes de prescripció, ja que un error formal pot abocar irremeiablement a una sanció revocada.

Sancions als treballadors Facebook Twitter Linkedin Google +

Puc canviar el pany d’un arrendatari que no em paga?

17/03/2017

La resposta és rotunda: no. Ja que si ho fas estaràs cometent un delicte de coaccions castigat amb una pena de multa de fins a tres mesos si no utilitzes violència i amb una pena de fins a tres anys de presó si la coacció la realitzes amb violència.

El delicte de coaccions es comet quan algú pressiona o compel·leix algú perquè dugui a terme una conducta que no desitja, sigui justa o injusta, o l’hi impedeixi realitzar els actes que vol executar.

Per exemple, és una coacció si talles la llum i l’aigua d’un habitatge perquè vols que l’arrendatari que hi viu et pagui les rendes mensuals degudes. O també ho és quan, per exemple, amb la concurrència de vàries persones acuts al despatx d’un empresari i l’obligues a readmetre a un treballador.

Per tant, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que vagis molt amb compte abans de fer qualsevol cosa que pugui suposar una coacció, i que ens consultis abans de res quina és la millor solució per tal d’aconseguir allò que vols.

<!-- [if gte mso 9]> <w:LsdE
Puc canviar el pany d’un arrendatari que no em paga? Facebook Twitter Linkedin Google +

El meu veí no em deixa viure tranquil

10/03/2017

Hi ha moltes maneres a través de les quals un veí pot pertorbar la tranquil·litat que vols gaudir a casa teva. Pot ser que un veí tingui una fuita d’aigua en una canonada, que aquesta es filtri cap a casa teva i et provoqui humitats o despreniments; pot ser que una fàbrica propera expulsi fums, vapors o olors fortament desagradables que van a parar al teu menjador; pot ser que un local d’oci produeixi sorolls exagerats o il·luminacions molestes durant la nit, etc.

No estàs obligat a suportar tota aquesta mena de pertorbacions o només fins a un cert límit. Si et trobes en una d’aquestes situacions, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que deixis constància del dany que t’estan produint. Això en alguns casos no és tan senzill (el cas dels vapors, olors, ones electromagnètiques) i convindrà que recorris a tècnics experts. En segon lloc, cal que ho comuniquis per burofax a la persona que ho provoca i que li demanis que deixi de fer-ho o que posi els mitjans per minimitzar-ho.

Finalment, si res d’això funciona o consideres que tens dret a cobrar una indemnització, caldrà que posis una demanda judicial per obligar-lo a corregir el seu comportament i que et compensi els danys que has patit. Però ull! No triguis més del necessari a posar-te en marxa perquè el termini de prescripció, si no l’interromps, és de tres anys.

El meu veí no em deixa viure tranquil Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación