CAT ESP

El Bloc:

RSS

Descobriment i revelació de secrets

17/02/2017

En ocasions, en els procediments de separació o divorci, es dóna el supòsit que algun dels cònjuges hagi presentat en el judici documents personals del contrari, gràcies a la facilitat que ha tingut per apoderar-se’n a casa sense l’autorització d’aquest, per tal d’obtenir avantatges per aconseguir la guarda i custòdia dels fills comuns.

Has de saber que apoderar-te d’aquests documents, ja siguin de tipus mèdic, bancari, correus electrònics, etc. i presentar-los en el judici significa cometre el delicte de descobriment i revelació de secrets, que està castigat amb una pena d’un a quatre anys de presó i una multa de 12 a 24 mesos.

El procediment correcte per aconseguir aquesta prova, si la coneixes perquè hi havies tingut accés mentre les relacions de parella encara eren bones, és demanar al jutge que requereixi a l’hospital, al banc o qualsevol altra entitat pública o privada, empresa o particular, que aporti aquella documentació concreta que saps que existeix, perquè es pugui fer servir com a mitjà de prova en judici. En aquest cas no comets el delicte ja que no existeix l’apoderament sense l’autorització.

Així doncs, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que abans d’aportar un document de la part contrària a un procediment judicial (qualsevol que sigui), ho consultis amb l’advocat per tal d’evitar que se’t torni en contra.

Descobriment i revelació de secrets Facebook Twitter Linkedin Google +

Com pots reclamar la clàusula sòl?

10/02/2017

Com ja vàrem explicar, la clàusula sòl és una clàusula que estableix un límit en la variabilitat dels interessos del teu préstec, de manera que, encara que l’interès de referència (l’Euribor en la majoria de casos) baixi per sota del límit establert per la clàusula sòl, t’aplicaran el fixat per aquesta clàusula.

Per fer la reclamació en primer lloc has de dirigir una carta a l’entitat bancària i reclamar la nul·litat de la clàusula i el retorn dels diners cobrats indegudament. El banc, per la seva banda, disposarà de tres mesos per donar-te una resposta.

Si passa el termini sense que l’entitat contesti o bé et contesta però et desestima la petició o una part de la petició que has fet (pot ser que el banc accepti la nul·litat de la clàusula però no et torni els diners), no et quedarà més remei que formular una demanda judicial contra l’entitat financera.

Des del Bufet Molina Bosch recomanem que deixis a les mans d’un advocat tot el procés de reclamació, ja que inclús la carta que cal dirigir al banc ha d’estar redactada correctament i amb arguments jurídics.

Com pots reclamar la clàusula sòl? Facebook Twitter Linkedin Google +

Puc obligar a vendre un habitatge que també és propietat d’algú altre?

27/01/2017

Hi ha moltes situacions en què la propietat d’un immoble és compartida entre més d’una persona. Per exemple, germans que han heredat dels pares, el matrimoni que compra per meitats indivises, etc. Ara bé, això vol dir que has de romandre en aquesta situació per sempre més, si un dels propietaris no vol vendre la seva part ni comprar la teva?

La resposta ha de ser forçosament negativa. No estàs obligat a compartir una propietat si no ho havies pactat expressament, cosa que, per altra banda, ha de ser obligatòriament només amb caràcter temporal. Per tant, si el mecanisme amistós no funciona perquè les parts no us poseu d’acord amb el preu de l’immoble pel qual s’ha de vendre ni en que un dels propietaris s’ho adjudiqui tot pagant a la resta la part que els pertocaria, aleshores no queda més remei que demanar-ho per la via judicial.

Ara bé, des del Bufet Molina Bosch aconsellem aquesta solució com a últim recurs ja que, si bé es taxarà la finca per un pèrit independent, si les parts no us poseu d’acord, pot acabar amb què la finca surti a subhasta perquè la compri un tercer a preu de saldo.

Puc obligar a vendre un habitatge que també és propietat d’algú altre? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación