CAT ESP

El Bloc:

RSS

Com pots pagar fàcilment les despeses d’una herència?

20/01/2017

En moltes ocasions els hereus aprofiten els dies previs i immediatament posteriors a la mort del causant per retirar diners dels comptes del difunt per tal de fer front a les despeses que els generarà la tramitació i adquisició de l’herència, ja que potser no disposen de prou liquidesa. Encara que moralment puguis pensar que això no és discutible ja que, a fi de comptes, aquells diners han d’acabar sent teus, legalment no és correcte, pot generar conflictes entre hereus i, si el banc se n’assabenta, pot bloquejar-te els comptes.

Així doncs, el més fàcil, tant si has deixat una herència de poc valor com si és quantiosa i no vols que això suposi un maldecap per als teus hereus, cal que prevegis aquesta situació.

Des del Bufet Molina Bosch et proposem que contractis una assegurança de vida amb un capital suficient per pagar els impostos i la resta de despeses de formalització de l’herència (advocat, notari, registre, etc.). Els beneficiaris d’aquest capital han de coincidir amb els teus hereus, de manera que quan tu faltis ells podran fer efectiu aquest capital immediatament, inclús sense haver acceptat encara la teva herència i, amb aquests diners, podran formalitzar l’acceptació de l’herència i pagar-ne totes les despeses sense haver de pagar-ho de la seva butxaca o demanar un préstec.

Com pots pagar fàcilment les despeses d’una herència? Facebook Twitter Linkedin Google +

Què he de fer si, per error, m’ingressen diners en el meu compte bancari?

13/01/2017

Si un dia t’adones que, per error, el banc o qualsevol persona t’ha fet un ingrés o una transferència al teu compte bancari, sense que existeixi cap raó per rebre aquesta quantitat, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que comuniquis al teu banc que aquests diners no són teus i, per tant, que els retornin al seu legítim propietari.

Et recomanem això perquè, si no ho fas, pots incórrer en un delicte d’apropiació indeguda castigat amb una pena de tres a sis mesos de multa, si la quantitat de diners ingressada supera els 400,00 €, o en un delicte lleu castigat amb una pena de multa d’un a dos mesos, si la quantitat és inferior als 400,00 €.

Igualment, si et trobes una quantitat de diners a qualsevol lloc, cal que ho comuniquis a l’autoritat ja que, encara que et sembli que ningú no ho pot saber, podria molt ben ser que aquells bitllets estiguessin marcats i et poguessin seguir el rastre a mesura que te’ls gastessis, de manera que encara seria més evident que no has tingut cap voluntat de tornar-los.

Però si el que trobes és alguna cosa que té valor artístic, històric, cultural o científic, encara que ho hagis desenterrat en un solar, si no ho entregues i t’enxampen, la pena prevista és de presó, d’entre sis mesos i dos anys.

Tot i així, si decideixes no retornar-ho, que sàpigues que el delicte lleu prescriurà al cap d’un any i la resta al cap de cinc anys des que et van ingressar els diners o te’ls vas trobar.

Què he de fer si, per error, m’ingressen diners en el meu compte bancari? Facebook Twitter Linkedin Google +

Puc penjar fotografies dels meus fills a les xarxes socials?

30/12/2016
La resposta és sí, sempre que comptis amb el consentiment de l’altre progenitor. Es a dir, per penjar una fotografia dels teus fills a Internet és necessari que ambdós progenitors hi estigueu d’acord.

La publicació de fotografies dels fills a Internet és una qüestió que pertany a la potestat parental i no pas a la guarda i custòdia. D’aquesta manera, encara que ambdós progenitors estigueu separats o divorciats i encara que un de vosaltres tingui atribuïda la guarda i custòdia en exclusiva, haureu de convenir conjuntament si publiqueu o no fotografies dels vostres fills, mentre tots dos progenitors mantingueu la responsabilitat parental respecte dels fills comuns.

Una bona manera de prevenir malentesos quan els pares estigueu separats o divorciats es fer constar al conveni regulador si un dels progenitors pot penjar una fotografia encara que no compti amb el consentiment de l’altre i, en cas afirmatiu, quin o quins tipus de fotografies es poden penjar.

Des del Bufet Molina Bosch creiem que així podeu evitar malentesos, sobretot si un dels dos té per costum publicar moltes fotografies a les xarxes i, l’altre, en canvi, no n’és gens partidari.
Puc penjar fotografies dels meus fills a les xarxes socials? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación