CAT ESP

El Bloc:

RSS

Puc reclamar tots els diners de la clàusula sòl?

23/12/2016
Ja vàrem explicar que la clàusula sòl provoca que si l’interès de referència de la teva hipoteca (sovint l’Euribor) baixa per sota del límit establert per la clàusula sòl, enlloc d’aplicar-te l’interès variable t’aplicaran el que fixa la clàusula sòl.

Fins ara quan s’ha fet una reclamació judicial els jutjats han establert que el retorn dels diners cobrats de més per aquesta clàusula només s’havien de retornar a partir del 9 de maig de 2013, que és la data en que el Tribunal Suprem va establir que la clàusula sòl és una clàusula abusiva.

Doncs bé, recentment el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha establert que la limitació del retorn dels diners cobrats de més a partir del 9 de maig de 2013 no és correcte, i que les entitats financeres han de retornar tots els imports cobrats de més sense que es pugui establir cap limitació temporal.

Això implica que tant si has arribat a un acord amb el banc perquè et retornin els diners a partir del 9 de maig de 2013, com si has reclamat judicialment només a partir d’aquesta data, o com si encara no has reclamat res, ara podràs demanar a l’entitat financera que et pagui tots els diners cobrats per l’aplicació de la clàusula sòl des del dia en que vas signar la hipoteca davant del notari.

Pensa que si reclames les despeses de constitució de la hipoteca a més del retorn dels diners pagats per la clàusula sòl, tal i com ja vàrem explicar la setmana passada, la reclamació contra el banc encara et sortirà més a compte. Consulta’ns com fer-ho. Et podem ajudar.
Puc reclamar tots els diners de la clàusula sòl? Facebook Twitter Linkedin Google +

Qui ha de pagar les despeses per formalitzar una hipoteca?

16/12/2016
En la immensa majoria de casos el banc obliga al consumidor a pagar totes les despeses de formalització de la hipoteca com ara les despeses de la notaria, les del registre de la propietat, la gestoria, la taxació, etc.

El cert és, però, que segons el que estableix la llei, l’obligació de pagar totes aquestes despeses correspon al banc, i més des que el Tribunal Suprem així ho ha establert en una sentència recent en la que declara com a nul·les les clàusules que estableixen l’obligació d’assumir aquests costos al consumidor, atès que considera que aquesta situació provoca un desequilibri molt gran entre l’entitat financera i la persona que contracta la hipoteca.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que contactis amb nosaltres si vols iniciar una reclamació contra el banc perquè et retornin tot allò que vas pagar i no et corresponia fer-ho.
Qui ha de pagar les despeses per formalitzar una hipoteca? Facebook Twitter Linkedin Google +

El mobing o assetjament laboral a l’empresa

02/12/2016

En una empresa com en tantes altres esferes de la vida, es desenvolupen relacions personals que a vegades poden resultar conflictives. Ara bé, això no vol dir que s’hagi de permetre i, si tens un càrrec de responsabilitat, has de prendre mesures per tal d’evitar-ho.

El primer que cal que tinguis en compte com a treballador és que qualsevol comentari una mica fora de to, una reacció de mal humor poc transcendent o un caràcter una mica autoritari no implica forçosament assetjament laboral. Caldrà analitzar-ho en cada cas, però cal que tingui una certa entitat i, sobretot, que sigui de forma reiterada i continua.

En segon lloc, si et sents assetjat, cal que recullis proves d’aquestes conductes. No val només amb explicar-ho o tenir informes mèdics o psicològics. Cal poder acreditar que hi ha una relació d’una cosa amb l’altre. Recordem aquí que les gravacions amb el teu telèfon són vàlides a efectes de prova, si tu participes de la conversa que s’hi escolta.

Finalment, si ets un càrrec responsable, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que implantis i comuniquis a la plantilla un protocol d’actuació per detectar assetjament laboral entre companys i, en cas que se’n doni un, dur a terme les actuacions necessàries entre el personal, inclús sancionar, ja que si no ho fas t’exposes a que et puguin demanar responsabilitat a títol personal, a més de fer-ho també a l’empresa.

El mobing o assetjament laboral a l’empresa Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación