CAT ESP

El Bloc:

RSS

T’has trobat un cotxe aparcat al teu gual i no pots entrar al teu pàrquing?

25/11/2016

Passa cada dia al matí i a la tarda. Vius al davant o al costat d’una escola i a l’hora d’entrada i de sortida de las criatures el pares estacionen en doble fila, o deixen el cotxe a sobre de la vorera mentre entren a l’escola a buscar els nens; inclús el deixen en el gual d’entrada a l’aparcament de casa teva. Quan arribes a casa et trobes que no pots entrar al teu garatge perquè hi ha un cotxe que t’ho impedeix.

Si avises fent sonar la botzina del teu cotxe i el propietari apareix immediatament, no passa res. Ara bé, si per més que la facis sonar, no apareix el conductor, cal que avisis a la grua municipal. Però compte! Si en el temps que passa des que has avisat a la grua i mentre no arriba, apareix el conductor del vehicle i vol marxar del lloc, no el privis de fer-ho posant-te, per exemple, davant del seu cotxe o situant el teu vehicle de forma que no pugui marxar, tot esperant que arribi la grua. Estaries cometent un delicte lleu de coaccions, castigat amb una pena de multa d’un a tres mesos.

Si et trobes en aquesta situació, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que deixis marxar el vehicle però que prenguis fotos per deixar-ne constància i, quan arribi la grua, expliquis què ha passat. Si això passa vàries vegades, val més presentar una queixa a l’ajuntament perquè col·loqui algun agent per regular la circulació dels vehicles que paren a recollir el nens i aleshores el tindràs a prop perquè pugui posar una multa a un vehicle si li ho demanes.

T’has trobat un cotxe aparcat al teu gual i no pots entrar al teu pàrquing? Facebook Twitter Linkedin Google +

Testament per protegir els fills

18/11/2016
Potser t’has plantejat en alguna ocasió què passaria si tu faltessis i els teus fills encara fossin menors d’edat o no fossin prou madurs per gestionar allò que tu els hagis de deixar.

Una solució ben senzilla és que signis un testament amb una sèrie de precaucions que deixin ben protegits els teus fills. Per exemple, pots establir qui vols que sigui nomenat tutor dels teus fills mentre siguin menors d’edat (una germana, un amic, etc.), o inclús nomenar un administrador dels béns que deixis en herència perquè ajudi els teus fills a gestionar-los de la millor manera, un cop ja siguin majors d’edat i fins que no arribin a assolir una edat que tu consideris adequada.

Si la teva herència és considerable, o inclou algun immoble o negoci que s’ha de liquidar o vendre, també et pots plantejar instituir la figura d’un marmessor, que és qui s’ocuparà de fer tots els tràmits per liquidar tots o alguns dels béns que integren la teva herència per deixar-ho a disposició dels teus fills.

És obvi que has de pensar en persones de la teva màxima confiança per desenvolupar aquests càrrecs, però també has de tenir en compte que pots establir condicions que limitin la seva actuació per tal d’evitar que perjudiquin als teus fills.

Si vols preveure una situació d’aquest tipus, des del Bufet Molina Bosch t’ajudarem a pensar la manera que s’adeqüi millor als teus desitjos.
Testament per protegir els fills Facebook Twitter Linkedin Google +

Préstec entre familiars

11/11/2016

Necessites diners ràpid per fer alguna obra al teu habitatge, comprar un vehicle, liquidar un deute, etc. i els teus pares te’ls poden deixar? No és tan difícil gestionar-ho de manera que compleixi amb la legalitat i tinguis un cost mínim.

Es tracta de redactar un document de préstec en el que facis constar les teves dades completes i les del prestador, la quantitat que et deixa i la forma com t’ho entrega, i el termini per retornar-ho, de cop o de forma fraccionada. No cal que el préstec generi interès ni posar clàusules complexes sobre possibles incompliments i venciments anticipats. Amb un full n’hi ha d’haver prou.

Això sí, caldrà que totes les parts signeu aquest contracte i el presentis a l’oficina liquidadora que et quedi més aprop, juntament amb el model d’autoliquidació de l’impost de transmissions patrimonials degudament omplert. No et preocupis, aquest préstec no tributa, però cal liquidar-lo a la hisenda perquè després no et trobis amb problemes si et fan comprovacions per investigar l’entrega dels diners del préstec.

Si no vols redactar el contracte o vols que la gestió de liquidació de l’impost te la fem des del Bufet Molina Bosch, no dubtis a trucar-nos. Et recomanem que ho facis d’aquesta manera per estalviar-te maldecaps futurs amb la hisenda o inclús amb els teus prestamistes, si la relació arriba a deteriorar-se per aquest o altres motius.

Préstec entre familiars Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación