CAT ESP

El Bloc:

RSS

La importància d’anar al metge després de tenir un accident de trànsit

04/11/2016

Després de patir un accident de trànsit és molt important que vagis al metge tot i que d’entrada pensis que no has patit cap lesió.

Sovint les lesions típiques produïdes per un accident de trànsit, com per exemple la fuetada cervical, tarden unes quantes hores en aparèixer. Doncs bé, si deixes passar massa temps per anar al metge, és molt probable que la companyia asseguradora pugui arribar a denegar el pagament de la indemnització que et pogués correspondre, ja que pot considerar que no existeix cap relació entre l’accident i les lesions que has patit.

Per això des del Bufet Molina Bosch et recomanem que després d’un accident de trànsit i encara que no tinguis cap tipus de dolor, vagis al metge perquè et faci una revisió exhaustiva i determini si tens algun tipus de lesió, encara que no hi hagi efectes apreciables en un primer moment. D’aquesta manera reduiràs al mínim les possibilitats que l’asseguradora denegui el pagament d’una possible indemnització que et pugui pertocar.

La importància d’anar al metge després de tenir un accident de trànsit Facebook Twitter Linkedin Google +

El dret de tempteig i retracte

28/10/2016

Si ets propietari d’un habitatge que tens arrendat i el vols vendre has de saber que, a més de comunicar a l’arrendatari la teva intenció de fer-ho, li has d’indicar totes les condicions econòmiques de la venda. En el moment que l’arrendatari rebi aquesta comunicació, tindrà un termini de trenta dies per demanar-te que li venguis a ell en les mateixes condicions i preu. És el que se’n diu el dret de tempteig.

Si no compleixes aquest tràmit i vens sense que l’arrendatari en sàpiga res, podrà anular la compravenda realitzada i forçar-te a vendre-li l’habitatge en les mateixes condicions i preu. D’això se’n diu dret de retracte.

Una solució senzilla per evitar-te maldecaps que et proposem des del Bufet Molina Bosch és incloure en el contracte d’arrendament una clàusula de prevenció en la que l’arrendatari renunciï expressament a exercir aquest dret de tempteig o retracte. D’aquesta manera només caldrà que li notifiquis que tens la intenció de vendre i les condicions de la venda, però sense que l’arrendatari tingui l’opció a exercir el tempteig ni el retracte. Això sí, li has de comunicar trenta dies abans de formalitzar la compra-venda.

El dret de tempteig i retracte Facebook Twitter Linkedin Google +

És delicte no pagar la pensió d’aliments?

21/10/2016

Com ja us vàrem explicar al post sobre les insolvències punibles, el fet de no pagar la pensió d’aliments a favor dels fills, o bé la pensió d’aliments a favor del cònjuge o la prestació compensatòria constitueix un delicte d’impagament de pensions.

Ara bé, perquè això sigui així primer cal que l’impagament es produeixi com a mínim en dues mensualitats consecutives o bé quatre de no consecutives.

Per altra banda també cal que l’impagament no es produeixi degut a l’incapacitat econòmica de qui les deu. Es a dir, cal que l’incomplidor no pagui tot i tenir la capacitat econòmica suficient per fer-ho. Això vol dir que si una persona no paga perquè econòmicament no pot, no se’l podrà condemnar.

Les penes que se li poden imposar a la persona que comet un delicte d’impagament de pensions poden ser de tres mesos a un any de presó o de multa de sis a vint-i-quatre mesos. La condemna comportarà sempre el pagament de les pensions degudes.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem, però, que abans de posar cap denúncia per un impagament de pensions ens ho consultis, atès que caldrà valorar si et surt més a compte formular una denuncia o bé només una execució civil si l’únic que vols és cobrar el que et deuen.

És delicte no pagar la pensió d’aliments? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación