CAT ESP

El Bloc:

RSS

L’ordre de protecció en els casos de violència de gènere

23/09/2016

Si has estat víctima d’una violència de gènere i el jutjat t’ha atorgat una ordre de protecció mentre no es realitza el judici, cal que tinguis en compte que aquesta ordre no la pots vulnerar ni tu ni la persona a qui se li ha establert aquesta ordre.

D’aquesta manera i per exemple, encara que tots dos decidiu de mutu acord passar per alt l’ordre d’allunyament un jutge us pot condemnar per un trencament de mesura cautelar: a tu com a inductora i a l’agressor com a autor del delicte. Per tant, cal complir amb l’ordre de protecció fins que aquesta no s’acabi o el jutge la retiri.

Per altra banda també és important saber que si un cop fet el judici el jutge dicta una sentència absolutòria, l’ordre de protecció deixarà d’estar vigent encara que la recorris. Ara bé, això serà així sempre que el jutge no hagi dit expressament a la sentència que la ordre quedarà vigent mentre no es resolguin els recursos que s’hi interposin. Per tant, si no vols que l’odre de protecció deixi d’estar vigent en cas que absolguin a l’agressor mentre es tramita el recurs d’apel·lació, és imprescindible que l’advocat que et defensi així ho demani a l’acte del judici.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que tant abans com després de formular una denúncia per violència de gènere t’assessoris amb un advocat, amb independència de l’assessorament que puguis rebre per part d’organismes com els Mossos d’Esquadra o el Casal de la Dona. D’aquesta manera, a part de tenir un coneixement més ampli dels teus drets com a víctima, sabràs què has de fer en tot moment per no quedar desprotegida ni desemparada.

L’ordre de protecció en els casos de violència de gènere Facebook Twitter Linkedin Google +

Un accident de camí de la feina, és un accident laboral?

16/09/2016

Per poder considerar com a accident laboral aquell que has patit de camí o de tornada a la feina, cal que es donin una sèrie de requisits.

En primer lloc cal que la finalitat principal i directa del viatge o desplaçament que estàs fent estigui relacionat amb la feina. En segon lloc cal que l’accident l’hagis tingut en el trajecte habitual i normal que fas des del domicili al lloc de treball, o a l’inrevés. En tercer lloc també cal que l’accident l’hagis tingut dins el temps que normalment inverteixes en el trajecte, es a dir, que no hagis alterat el recorregut voluntàriament com, per exemple, per anar a fer la compra o per anar a prendre un cafè. I, per últim, és necessari que el trajecte l’hagis fet amb un mitjà de transport normal com pot ser el transport públic o un vehicle.

Per tant, si es donen totes aquestes circumstàncies pots demanar que es consideri l’accident com a laboral, d’aquesta manera gaudiràs de certs avantatges com és el fet que l’assistència sanitària et cobreixi totes les despeses sanitàries, o cobrar una prestació per incapacitat més elevada, entre d’altres avantatges.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que ens consultis al més aviat possible en cas que pateixis un accident i no saps si és un accident laboral, o bé si tu consideres que ho és però la Seguretat Social t’ha denegat aquesta qualificació.
Un accident de camí de la feina, és un accident laboral? Facebook Twitter Linkedin Google +

En quins casos l’empresa pot reduir l’incentiu salarial?

09/09/2016

En determinades empreses o llocs de treball és habitual que existeixin pactes particulars o fixats en el conveni, on es determina el càlcul del complement salarial a què té dret el treballador en concepte d’incentiu. Aquest incentiu normalment premia que el treballador compleixi efectivament amb el seu horari de treball i s’absenti el mínim possible.

Ara bé, això no treu que hi ha pactes que no s’admeten, ja que es considera que penalitzen doblement al treballador o bé se li restringeixen drets superiors. Des del Bufet Molina Bosch us en posem alguns exemples.

S’acostuma a admetre que l’empresa pugui reduir l’incentiu si el treballador supera un límit mensual raonable d’absentisme per haver agafat una baixa, encara que estigui plenament justificada. També es permet que es redueixi si el treballador demana un permís d’absència no remunerat. En canvi, no s’admet que l’empresa redueixi l’incentiu quan el treballador demana un permís remunerat, com ara quan es casa o té un fill, per atendre la lactància del nadó, etc.

Així doncs, tan si teniu una empresa com si sou un treballador amb aquest tipus de complement, tingueu present quan es pot reduir o suprimir i quan no, ja que pot portar a moltes confusiones i conflictes col·lectius no desitjats.

En quins casos l’empresa pot reduir l’incentiu salarial? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación