CAT ESP

El Bloc:

RSS

Qui ha de pagar la taxa judicial?

02/09/2016

Tornem de vacances amb una bona notícia, tot i que encara hauria pogut ser més bona, com tot seguit explicarem. El Tribunal constitucional ha anul·lat gairebé totes les taxes judicials que encara s’estaven pagant fins ara i que afectaven a les empreses amb forma societària, ja fossin de gran o de petit volum de facturació.

Aquesta sentència, de 29 de juliol de 2016, va començar a desplegar els seus efectes a partir del 15 d’agost, o sigui que amb les noves demandes que es presentin a partir del mes de setembre, les empreses no patiran tant per accedir a la justícia i reclamar allò que consideren legítim.

Però com dèiem, aquesta notícia només és bona en part, ja que el recurs només afectava a una part de les taxes, de manera que, ara per ara, les empreses societàries encara han de pagar una part de la taxa judicial per plantejar demandes en l’àmbit civil, però no en la resta d’ordres jurisdiccionals, ni tampoc per presentar recursos en segona instància o cassació.

Així doncs, des del Bufet Molina Bosch estem molt contents d’aquesta bona nova, però confiem en què més endavant s’abolirà definitivament la taxa a les societats per plantejar demandes en l’ordre civil o, si més no, es reduirà sensiblement.

Qui ha de pagar la taxa judicial?
Varis   
Facebook Twitter Linkedin Google +

Has de llogar un vehicle aquestes vacances?

15/07/2016

Et recomanem que revisis l’estat del vehicle abans de signar el contracte: xassís, vidres, para-xocs, focus, etc., per comprovar si té algun desperfecte. Si en té algun de significatiu, fes-ho constar al contracte per evitar que quan tornis el vehicle et puguin dir que ha estat culpa teva.

També cal que comprovis quin tipus d’assegurança és la que cobreix el vehicle, per exemple si és a tot risc o no, i si existeix algun tipus de franquícia. Si és així cal que tinguis en compte que en cas d’un sinistre et tocarà pagar una part de la reparació.

Per últim i com a recomanació general a l’hora de signar el contracte, has de tenir en compte que els contractes s’han de redactar de forma concreta, clara i senzilla de manera que s’entenguin i sense que facin referència a documents o textos que no et facilitin amb l’entrega del contracte.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que si has de llogar un vehicle, ho facis en un establiment adherit al Sistema Arbitral de Consum, ja que si tens qualsevol queixa o reclamació et serà molt més fàcil efectuar-la.

Has de llogar un vehicle aquestes vacances? Facebook Twitter Linkedin Google +

Despeses que paguen els locals en una comunitat de propietaris

08/07/2016

Un conflicte que es repeteix amb certa freqüència en una comunitat de propietaris és el de com es distribueixen les despeses entre els propietaris dels habitatges i els dels locals, més encara quan els locals no tenen accés directe al vestíbul o al pàrquing de l’edifici. La tendència dels propietaris dels habitatges és buscar adoptar acords que impliquin que els locals paguin per totes les despeses, mentre que aquests defensen normalment que només han de pagar despeses com les de l’administrador de finques, l’assegurança, reparacions estructurals o de façana, etc.

Si tens dubtes sobre com s’han de repartir les despeses de la comunitat, una solució senzilla és anar al registre de la propietat del municipi i treure un certificat de la inscripció de la constitució del règim de propietat horitzontal. Allà normalment s’hi especifiquen les quotes de participació de cada habitatge, local o pàrquing i quines despeses han de suportar els locals.

Si consta expressament que els locals no han de contribuir a les despeses de manteniment de l’escala, ascensor i demés, encara que tinguin una bústia a l’interior, no se’ls podrà reclamar aquest cost si no s’aprova un acord en junta de propietaris que hagi estat votat favorablement per quatre cinquenes parts dels propietaris, que representin les quatre cinquenes parts de les quotes de la comunitat.

Si ets propietari d’un local i la comunitat et reclama despeses que creus que no has de pagar, contacta amb el Bufet Molina Bosch i t’assessorarem.

Despeses que paguen els locals en una comunitat de propietaris Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación