CAT ESP

El Bloc:

RSS

Manipulació del comptaquilòmetres i altres precaucions quan compres un vehicle

01/07/2016

Si en algun moment tens pensat comprar un vehicle de segona mà i no ets expert en mecànica, almenys fes constar al contracte privat de compravenda la lectura del comptaquilòmetres.

No és inhabitual que el venedor manipuli el comptador de quilòmetres, sobretot si és un professional del negoci de compra-venda o bé un mecànic. Ara bé, un cop el vehicle és teu, et pots adreçar al servei d’inspecció tècnica de vehicles (ITV) i demanar el certificat de l’última revisió, si és que ja n’havia passat alguna. En aquest certificat hi constarà el quilometratge de la darrera revisió, igual que també consta a la targeta verda del vehicle, però que a vegades també es manipula intencionadament.

Així doncs, des del Bufet Molina Bosch et recomano que facis constar al contracte privat el quilometratge que indica al dia de la compra-venda, però també totes aquelles reparacions que el venedor et digui que ha practicat al vehicle abans de vendre-t’ho (corretja de distribució nova, filtres, ventiladors, etc.). Així, si se t’espatlla sobtadament el vehicle per alguna incidència que s’havia fet constar al contracte, o bé comproves que el compta-quilòmetres havia estat manipulat, podràs demanar una indemnització i que el venedor et pagui el cost de les reparacions que hagis de dur a terme ja que podràs acreditar que la causa de l’averia era anterior al negoci que vau fer.

Manipulació del comptaquilòmetres i altres precaucions quan compres un vehicle Facebook Twitter Linkedin Google +

Has de sortir del país amb molts diners en efectiu?

17/06/2016

Si estàs pensant en entrar o sortir de l’Estat espanyol amb 10.000,00 € o més, has de saber que estàs obligat a fer una declaració prèvia als serveis duaners en la que hauràs d’explicar d’on provenen, perquè els faràs servir, l’itinerari i el mitjà de transport d’aquests diners.

També hauràs de fer aquesta declaració si estàs pensant en moure dins el territori de l’Estat espanyol una quantitat igual o superior als 100.000,00 €.

En ambdós casos la declaració l’has de fer tant si portes els diners en metàl·lic (euros o moneda estrangera), xecs o qualsevol altre mitjà físic (inclòs els electrònics) concebut per ser utilitzat com a mitjà de pagament al portador.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que abans de fer qualsevol operació d’aquest tipus ens ho consultis, ja que les autoritats no només et poden retenir els diners que portes i deixar-te amb només 1.000,00 € en efectiu, sinó que et poden imposar sancions que poden anar des dels 600,00 € fins el doble del valor de la quantitat que t’intervinguin.

Has de sortir del país amb molts diners en efectiu? Facebook Twitter Linkedin Google +

Què he de tenir en compte si aparco el cotxe a un aparcament de pagament?

03/06/2016

Si decideixes aparcar el teu vehicle a un aparcament de pagament has de saber que el titular de l’aparcament t’ha de facilitar un resguard en el que haurà de constar d’alguna manera la identificació del vehicle que has aparcat. A més, cal que en aquest resguard hi consti la data i la hora d’entrada.

A més a més, té l’obligació de restituir-te el vehicle en les mateixes condicions en que l’has deixat. Ara bé, aquesta obligació no ho és per als accessoris que no estiguin fixes al vehicle o que siguin extraïbles. És el cas, per exemple, de les pertinences que puguis deixar dins el vehicle, com els telèfons mòbils. Per tant, és recomanable que t’emportis les pertinences de valor.

Per altra banda, la teva obligació com a usuari de l’aparcament és la d’abonar el preu per l’estona que hi hagis deixat el vehicle i seguir les normes i instruccions dels responsables de l’aparcament.

Per últim cal que sàpigues que el titular de l’aparcament pot retenir el teu vehicle en garantia del preu de l’aparcament. Això és important, ja que si no pagues el preu de l’aparcament el titular de l’aparcament no té per què deixar-te emportar el vehicle, per més que te l’hagin obert i te n’hagin robat algun objecte personal.

Si et passa això, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que posis una denúncia a la comissaria dels Mossos d’Esquadra més propera.
Què he de tenir en compte si aparco el cotxe a un aparcament de pagament? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación