CAT ESP

El Bloc:

RSS

Vull vendre un immoble a través d’una immobiliària

06/05/2016

Si has pensat de vendre un immoble a través d’un intermediari, per exemple, una agència immobiliària, assegura’t prèviament de quin document signes quan contractes els seus serveis.

Comprova si el pacte d’intermediació serà en exclusiva o no. Si és en exclusiva, no et permetrà posar-lo a la venda a través d’un altre intermediari, ni possiblement vendre’l pel teu compte en plataformes d’internet o pel boca a boca. Tenir un immoble a la venta en exclusiva té els seus avantatges i els seus inconvenients. Per tant, valora totes les opcions i procura que el contracte d’intermediació reflecteixi correctament allò que busques.

Això ho has de tenir ben clar, perquè molts d’aquests contractes impliquen que autoritzes a l’intermediari a signar documents de reserva o inclús d’arres, que et vincularan amb el comprador interessat.

Finalment, deixa ben clar quins són els honoraris de l’intermediari per la seva gestió, tan si és un percentatge com un fix o la diferència entre el preu que tu demanes i el que aconsegueixi l’intermediari. En tots els casos, demana la factura dels seus honoraris en el mateix moment que formalitzeu la compravenda, ja que et servirà per justificar despeses desgravables a efectes dels impostos que hauràs de pagar per aquesta operació.

Si no ho tens clar, abans de signar res, contacta amb el Bufet Molina Bosch i t’assessorarem. Si ens ho portes un cop firmat, costa molt més arreglar les coses!

Vull vendre un immoble a través d’una immobiliària Facebook Twitter Linkedin Google +

Reclamació judicial de quotes de la comunitat de propietaris

29/04/2016

Per reclamar judicialment les quotes de la comunitat de propietaris que deu un propietari morós, en primer lloc cal fer una junta de propietaris en la que s’acordi per majoria reclamar aquest deute al propietari morós.

Cal que l’acord de la junta especifiqui clarament quin és el deute que es reclamarà. Com que des que es pren l’acord fins que el jutjat admet la reclamació passarà un temps i és possible que el deute augmenti, es pot especificar a l’acord de la junta que el que s’ha de reclamar és el deute contret fins el moment de la celebració de la junta més totes les quotes que es vagin generant en endavant.

Per altra banda, cal que l’acord de la junta de propietaris contempli també l’autorització per fer la despesa dels honoraris de l’advocat i dels drets del procurador. Caldrà presentar, doncs, un o varis pressupostos.

El procediment judicial per reclamar les quotes és el monitori; es tracta d’un procediment força ràpid i senzill, dissenyat especialment per reclamar deutes.

Si teniu qualsevol morós a la comunitat i voleu reclamar el deute contacteu amb el Bufet Molina Bosch i us farem un pressupost d’actuació a mida.
Facebook Twitter Linkedin Google +

Delictes de treballadors que comporten responsabilitat penal de la meva empresa

22/04/2016

Actualment les persones jurídiques (empreses, fundacions, associacions, etc.) poden ser responsables penalment. Ho poden ser d’aquells delictes que els seus representants o treballadors (en determinats casos) hagin comès en benefici d’elles.

No tots els fets delictius poden ser comesos per una persona jurídica, sinó només uns determinats tipus, perquè és evident que un robatori amb violència i intimidació o un delicte de lesions no el pot cometre una persona jurídica.

Per tant, has de tenir present que si comets un determinat tipus de delicte mitjançant l’empresa que dirigeixes o en la que hi treballes, et pots trobar que et condemnin a títol particular i, a més, imposin una multa a la teva empresa, li tanquin un local o inclús la dissolguin.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que ens consultis de quina manera pots evitar que la teva empresa sigui responsable d’un delicte per culpa de l’actuació de l’administrador, d’un representant o d’algun dels teus treballadors.
Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación