CAT ESP

El Bloc:

RSS

Què passa amb la teva herència si mors mentre resideixes a l’estranger?

18/03/2016

Si per motius de feina estàs residint en un altre país i no has fet testament, cal que tinguis en compte que si pateixes qualsevol accident fatal, se t’aplicarà la normativa de successions del país estranger en el que estàs residint. Per tant, la teva herència es distribuirà d’una forma que potser no s’ajusta a com tu ho tenies planejat.

El mateix passa si ets un estranger que resideixes a Catalunya. Si faltes mentre resideixes aquí i no has fet testament, la teva herència es regirà per la normativa d’aquí i no la del teu país d’origen.

Tot això ho pots evitar fent un testament en el que hi diguis que vols que la teva successió es regeixi per la normativa del teu país d’origen. Si a més, vols aprofitar per establir de quina manera concreta vols que es reparteixin els teus béns, contacta amb el Bufet Molina Bosch i t’aconsellarem la millor manera de fer-ho.

Facebook Twitter Linkedin Google +

Puc exhibir fotografies d’altres persones al meu web?

11/03/2016

La resposta és sí, sempre que tinguis el consentiment exprés d’aquella persona en concret per fer-ho. És a dir, que si la persona que apareix a la foto t’ha donat el seu consentiment perquè puguis exhibir la seva imatge al teu web, podràs fer-ho. Però tenint sempre en compte que el consentiment és revocable en qualsevol moment.

En canvi, si has fet la fotografia sense el permís de la persona que hi apareix i has decidit exhibir-la al teu web sense obtenir-ne el seu consentiment, la persona afectada no només pot exigir-te que la treguis sinó que, a més a més, et pot demanar una indemnització per danys i perjudicis sempre que, evidentment, pugui acreditar-los.

Per tant, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que si vols penjar fotografies al web de la teva empresa, o bé obtinguis el seu permís escrit per fer-ho, o bé facis les fotografies de manera que no s’hi pugui reconèixer ningú (difuminant les cares, que apareguin d’esquenes, etc.).

Facebook Twitter Linkedin Google +

Càlcul de la indemnització de l’acomiadament improcedent (segona part)

04/03/2016

La setmana passada us vàrem explicar quina era l’antiguitat i el salari diari que s’havien de tenir en compte alhora de calcular la indemnització en el moment que de l’acomiadament, però vàrem deixar d’explicar expressament el més important, és a dir, el càlcul concret de la indemnització.

En el cas que l’empresa acabi reconeixent que l’acomiadament és improcedent o ho estableixi així una sentència judicial, cal partir del salari diari, calculat conforme a les regles que vàrem explicar al post anterior.

Si l’antiguitat és anterior al 12 de febrer de 2012, data de l’última reforma laboral, cal calcular el número de mesos des de l’inici real de la relació laboral fins a aquesta data (els dies sobrants computen com un mes sencer). El número de mesos total es divideixen per dotze mesos que té un any i el resultat es multiplica per 45 dies. Això donarà un primer subtotal, al qual se li ha de sumar la següent operació: el càlcul del número de mesos des del 12 de febrer de 2012 fins a la data d’efectes de l’acomiadament, es divideix per dotze i es multiplica per 33 dies. Aquest segon subtotal es suma a l’anterior i dóna la indemnització total que pertoca.

Si l’antiguitat és posterior al 12 de febrer de 2012 no cal calcular el primer subtotal, òbviament.

Tot i així, en casos de molta antiguitat, la indemnització final està limitada per uns topalls que us ajudarem a aplicar des del Bufet Molina Bosch.
Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación