CAT ESP

El Bloc:

RSS

El càlcul de la indemnització per acomiadament laboral

26/02/2016

Si vols fer un càlcul aproximat de la indemnització que et correspondria el dia que t’acomiadessin de la feina, tant si es tracta d’un acomiadament improcedent, com si és un acomiadament per causes objectives, cal que tinguis en compte els aspectes següents:

Els dos paràmetres principals són la teva antiguitat real a l’empresa i el salari actual. Pel que fa a l’antiguitat, no és la del teu últim contracte, si resulta que n’has encadenat alguns de temporals sense que entremig t’hagin acomiadat i hagis deixat de treballar per la mateixa empresa. Per tant, has d’agafar l’antiguitat des del primer dia que va començar la relació laboral.

Pel que fa al salari, serà el de l’última mensualitat completa de què disposis. T’has de fixar en el salari brut, és a dir, no el que t’ingressen, sinó el que resulta abans d’aplicar les cotitzacions, les retencions fiscals i el que inclou la prorrata de les pagues extres, i multiplicar-lo per dotze mesos. Ara bé, si resulta que el teu salari inclou bonus o salari variable i altres conceptes d’aquest estil, aleshores el més fàcil és agafar les nòmines dels últims dotze mesos i sumar-les.

Un cop tens el salari anual, el divideixes per 365 dies i obtens el salari diari. Aquest import l’has de multiplicar pel número de dies que et pertoquen d’indemnització, depenent del tipus d’acomiadament, i apliques els límits que operen en cada cas. El número de dies i els límits, però, els explicarem en el proper post del blog del Bufet Molina Bosch.

Facebook Twitter Linkedin Google +

És vàlida la targeta d’aparcament per a discapacitats?

19/02/2016

Si disposes d’una targeta d’aparcament per a discapacitats que et permet aparcar el vehicle en els llocs especialment reservats, has de saber que l’única targeta vàlida és l’original que et facilita l’administració.

Hi ha famílies que, en tenir dos vehicles, fan una fotocòpia en color de la targeta i així en tenen una per a cada cotxe i no han d’anar canviant l’original d’un cotxe a l’altre.

Si això ho detecta un policia, acostuma a denunciar-ho perquè ho considera un delicte de falsificació en document públic. La pena prevista per aquest delicte en el Codi penal és de sis mesos a tres anys de presó i una multa de sis a dotze mesos.

Així doncs, des del Bufet Molina Bosch et recomano que si tens una targeta d’aparcament per a discapacitats i tens dos vehicles, t’adrecis a l’administració que te l’ha concedit i en demanis un duplicat autèntic. Hauràs de suportar un cost mínim de la taxa però t’estalviaràs el risc que t’obrin un procediment judicial penal pel delicte de falsificació i que te n’hagis de defensar amb un advocat.
Facebook Twitter Linkedin Google +

La propietat intel·lectual dels treballadors

12/02/2016

Si treballeu per compte d’altri, ja sigui per una persona o per una empresa, i en virtut d’aquesta relació laboral esteu fent creacions literàries, artístiques, científiques, etc., heu de saber que si no pacteu res expressament, esteu cedint en exclusiva a l’empresari tots els drets d’explotació de la vostra creació.

Aquesta cessió, però, no servirà perquè l’empresari pugui fer el que vulgui amb la vostra creació, sinó que l’haurà de destinar per a l’exercici de l’activitat habitual de la pròpia empresa.

Des del Bufet Molina Bosch us recomanem, doncs, que pacteu expressament per escrit les condicions de la cessió a l’empresari dels drets d’explotació de les creacions que feu per a ell. D’aquesta manera deixareu clars els vostres drets sobre aquestes creacions i us evitareu malentesos en cas que la relació laboral s’acabi.

Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación