CAT ESP

El Bloc:

RSS

Si et separes de la teva parella de fet, pots reclamar-li una pensió d’aliments per a tu?

11/12/2015

A Catalunya és possible demanar una pensió d’aliments a la teva ex-parella de fet quan es produeix la separació, sempre que la necessitis per atendre adequadament el teu sosteniment, es a dir, que la necessitis per viure.

Ara bé, cal tenir en compte que només la pots demanar si la convivència amb la teva parella ha reduït la teva capacitat d’obtenir ingressos, o si el fet de tenir la custòdia dels fills comuns disminueix la teva capacitat d’obtenir ingressos.

Per tant, es tracta d’una pensió que no es pot reclamar sempre que es produeixi la ruptura d’una parella de fet, sinó que només es pot reclamar quan la parella hagi conviscut o bé hagi tingut un fill en comú, i sempre que la pensió sigui necessària per garantir el sosteniment del membre de la parella que la reclama.

Per últim, cal tenir present que aquesta pensió es pot reclamar encara que l’obligat a pagar-la mori. En aquest cas la reclamació caldrà fer-la abans dels tres mesos des de la defunció sempre que aquesta defunció s’hagi produït abans del termini d’un any des de l’extinció de la parella de fet. Si aquestes condicions es compleixen la pensió l’haurà de pagar els hereus del membre de la parella que s’hagi mort.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que si trenques amb la teva parella amb la que has conviscut o amb la que tens fills en comú, consultis ràpidament amb un advocat, ja que ell et traurà de dubtes sobre si pots o no reclamar aquesta pensió d’aliments, i de quina manera pots fer-ho.

Facebook Twitter Linkedin Google +

Com pots saber si tens una clàusula sòl a la teva hipoteca?

04/12/2015

La clàusula sòl és una clàusula que estableix un límit en la variabilitat dels interessos del teu préstec. D’aquesta manera, si has concertat un préstec amb interès variable, el que provocarà és que si l’interès de referència (sovint l’Euribor) baixa per sota de la clàusula sòl, enlloc d’aplicar-te l’interès variable t’aplicaran el que fixa la clàusula sòl.

Per exemple, si en el préstec que has concertat s’hi diu que l’interès aplicable es determinarà d’acord amb l’Euribor més un diferencial d’1,50 punts, però estableix una clàusula sòl d’un 3%, tindrem que a dia d’avui, i atès que l’Euribor aquest mes de desembre és del 0,042%, t’aplicaran el 3% enlloc de l’1,542% que resulta de sumar l’Euribor més el diferencial.

Per tant, per esbrinar si el teu préstec té o no una clàusula sòl, només cal que miris l’últim rebut que has pagat; en principi, hi haurà de figurar quin interès t’estan aplicant actualment. Aquesta informació però, també la pots trobar a la mateixa escriptura hipotecària, sovint al final de la clàusula tercera o tercera bis, que és la que estableix el càlcul dels interessos.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que comprovis immediatament si tens o no una clàusula sòl. En cas que sí, consulta’ns al més aviat possible i iniciarem els tràmits perquè et declarin la nul·litat d’aquesta clàusula ja que, en la majoria dels casos, es tracta d’una clàusula abusiva. A més a més, nosaltres només et cobrarem si et donen la raó.
Facebook Twitter Linkedin Google +

Registrar una marca o un nom comercial és molt fàcil

27/11/2015

Tens un petit negoci i explotes la teva pròpia marca o nom comercial sense tenir-la registrada? Si estàs en aquesta situació perquè et sembla que això és una cosa de grans empreses que s’hi gasten molt diners, tens una idea distorsionada.

Registrar una marca és útil per a qualsevol empresa, sigui gran o petita, inclús per a un autònom, ja que t’identifica de cara als teus potencials clients i et permet tenir la seguretat que si el teu negoci funciona bé, podràs promocionar-lo al públic amb tota tranquil·litat. Pensa que si no registres la teva marca o nom comercial, et pots trobar amb que algú se n’adoni i pretengui treure’n profit.

Així doncs, si hi ha una persona que registra la teva marca abans que tu, podrà impedir que la continuïs utilitzant o bé et demanarà que li compris la llicència i aleshores no et quedarà més remei que pagar-li allò que et demani (molt més del que t’hagués costat registrar-la) o bé canviar de marca.

Si no vols trobar-te en aquesta situació, registra la teva marca o nom comercial. La taxa obligatòria mínima actualment és de 144,58 €. A aquest cost li hauràs d’afegir el del professional que t’ho tramiti, però aquí hi ha gran varietat de preus.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que no t’adormis i registris la teva marca, ja que segurament li tens una gran estima i hi ha gent que es dedica precisament a inscriure marques de les que sap que en pot demanar un preu, i això no és il·legal tot i que sí moralment reprovable.

Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación