CAT ESP

El Bloc:

RSS

Resolució alternativa d’un conflicte: la mediació

20/11/2015

És possible resoldre un conflicte sense haver de fer un judici? La resposta és sí, evidentment.

Hi ha moltes maneres de resoldre un conflicte una de les quals és la mediació. La mediació és un procediment voluntari l’objectiu del qual és que les persones que hi participin trobin per elles mateixes una solució al conflicte que els afecta.

Per fer la mediació és necessari que hi intervingui un mediador titulat. Aquest mediador actuarà d’una forma imparcial i neutral, sense prendre part ni a favor ni en contra de cap dels posicionaments de les parts.

Cal tenir clar que la mediació és un procediment voluntari, de manera que no es pot obligar a cap persona a participar-hi.

Hi ha diferents tipus de mediació com la mediació comunitària, per als conflictes veïnals; la familiar, per als divorcis, separacions, relacions entre pares i fills, etc., la penal, que fa referència a la reparació de la víctima per als delictes i la mediació escolar, que té a veure amb la convivència en els entorns escolars.

Des del Bufet Molina Bosch reconeixem la mediació com una bona eina de resolució de conflictes, perquè creiem que a vegades és millor prendre part en la negociació d’un acord que no pas que un tercer (un jutge o un àrbitre) imposi el seu criteri a les dues parts.
Varis   
Facebook Twitter Linkedin Google +

Quins drets tens sobre les teves dades personals?

13/11/2015

Si per part d’una entitat o d’un professional estan tractant les teves dades has de saber que tens els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Són els que es coneixen popularment com a drets ARCO. Però, en què consisteixen exactament aquests drets?

Doncs bé, el dret d’accés consisteix en que puguis obtenir informació sobre si les teves dades de caràcter personal estan sent objecte de tractament, i amb quina finalitat. Si fas una petició per accedir a les teves dades t’han de respondre en un màxim de trenta dies hàbils.

El dret de rectificació consisteix en que puguis rectificar les teves dades que constin inexactes o incompletes, i el dret de cancel·lació consisteix en que puguis cancel·lar les dades que siguin inadequades i excessives. La petició per exercir aquests drets l’han de resoldre en el termini màxim de deu dies hàbils.

Per últim i pel que fa al dret d’oposició consisteix en la petició de que es cessi en el tractament de les dades inclosos en un fitxer. Aquesta petició també l’han de resoldre en el termini màxim de deu dies.

Des del Bufet Molina Bosch recomanem que si, per exemple, esteu rebent correus electrònics que no voleu o us truquen insistentment des d’una empresa per vendre-us els seus productes, no dubteu en exercir els vostres drets ARCO, i si es neguen o us posen traves no dubteu en denunciar-ho a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades.
Facebook Twitter Linkedin Google +

Pots repudiar una herència per evitar pagar els teus deutes?

06/11/2015

Com ja vàrem explicar en un post anterior, a partir del moment en què repudies l’herència, els teus creditors disposaran del termini d’un any per reclamar-te els seus crèdits directament contra els béns de l’herència que has repudiat, sempre que no tinguis altres béns que siguin suficients per pagar-los.

Ahir el Bufet Molina Bosch va obtenir una sentència favorable en la que el jutjat va condemnar el contrari, que havia repudiat una herència, a pagar un deute de 40.000,00 € amb els béns que li tocaven d’aquesta herència.

D’aquesta manera el nostre client ha obtingut una sentència pionera ja que la llei que li ha permès fer aquesta reclamació és relativament nova, i encara no hi ha sentències dictades per altres jutjats en casos similars.

Així doncs, no pensis que posant-te d’acord amb la resta d’hereus per amagar la teva herència, aconseguiràs esquivar els teus deutes; no si els creditors ho detecten a temps.
Pots repudiar una herència per evitar pagar els teus deutes? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación