CAT ESP

El Bloc:

RSS

Que la teva herència no vagi al teu ex-marit/ex-dona o al teu gendre/nora

30/10/2015

Si has deixat de conviure amb el teu marit/dona però encara no te n’has divorciat, cal que prenguis mesures respecte de la teva herència.

Pensa que si pateixes un accident fatal o una malaltia terminal i no has fet un testament, s’apliquen les regles de la successió intestada. Això vol dir que els teus béns passaran als teus fills, si en tens, però el cònjuge en tindrà l’usdefruït vitalici, o sigui que podrà utilitzar els béns de la teva herència a plaer, però sense arribar a vendre’ls. A més, si el vostre fill morís sense descendència ni testament, els teus béns que va heretar, passarien a mans de la teva ex-parella.

Aquest no és un supòsit tan estrany i també és vàlid per a aquells avis que han perdut una fill/a que estava casat i ara no tenen contacte amb la nora/gendre. Si no feu testament, els vostres béns passaran als néts/es però els administrarà el gendre o la nora mentre aquests siguin menors d’edat. I si algun nét/a mor sense descendència ni testament, els béns que va heretar de vosaltres passarien a mans de la nora/gendre.

Si no voleu trobar-vos en cap d’aquests supòsits, el Bufet Molina Bosch us ajudarà a preparar un testament que prevegi totes aquestes situacions i eviti que la vostra herència vagi a parar a qui no voleu.

Facebook Twitter Linkedin Google +

Incompliment de l’ordre d’allunyament encara que ho autoritzi la víctima

23/10/2015

Pot ser que amb motiu d’una discussió amb la parella o amb l’ex-parella, li provoquis alguna lesió lleu o l’amenacis i, com a conseqüència d’això, el jutge dicti una ordre de protecció a favor de la víctima, que pot consistir en prohibir-te que t’hi acostis o que t’hi comuniquis per qualsevol mitjà (telèfon, WhatsApp, mail, etc.) durant un cert temps.

Si el jutge ha disposat aquesta prohibició, no et pots acostar ni comunicar amb la víctima fins que no passi el temps establert a la resolució judicial, encara que ella mateixa mostri el seu consentiment a l’acostament o a la comunicació. Si la policia et troba amb ella, i encara que ella digui que t’ha perdonat, estàs cometent un delicte de trencament de condemna o de mesura cautelar i això està castigat amb una pena de presó que pot arribar fins a un any de privació de llibertat.

Així doncs et recomanem que, si et trobes en aquesta situació, abans de comunicar-te amb la víctima t’adrecis al Bufet Molina Bosch i un dels nostres advocats demanarà al jutjat que correspongui que retiri l’ordre de protecció a la víctima.

Facebook Twitter Linkedin Google +

Permís per viatjar a l’estranger amb menors en situacions de divorci o separació

16/10/2015

Sovint hi ha pares i mares divorciats o separats que ens plantegen si poden viatjar a l’estranger amb els seus fills menors d’edat o si han de demanar permís a l’altre progenitor i ho han de tenir per escrit, no fos cas que no els deixessin embarcar el fill a l’aeroport.

Doncs bé tot això depèn del que digui el conveni regulador de divorci o separació, si és que en teniu algun i ha estat ratificat per un jutge.

Si no heu pactat cap conveni regulador, cap problema, podeu viatjar amb el fill i presentar-vos a l’aeroport amb el seu DNI o el passaport del fill.

Per contra, si en el conveni hi ha una clàusula que obliga qualsevol dels progenitors a demanar el consentiment per escrit a l’altra part, l’haureu de demanar, especificar el període que estareu fora i el lloc on anireu. Ara bé, això no vol dir que haureu d’ensenyar aquest document a les autoritats de l’aeroport. És simplement un document que haureu de conservar per demostrar que teniu el consentiment de l’altra progenitor, si decidís posar-vos alguna denúncia. A l’aeroport només us demanaran el document que identifiqui el fill, però no us podran impedir que viatgi amb vosaltres si tots dos teniu els documents en regla, per més que no porteu al damunt l’autorització de l’altre progenitor o no us n’hagi signat cap.

En qualsevol cas, des del Bufet Molina Bosch us recomanem que reguleu en un conveni regulador de separació/divorci aquesta mena de situacions, sobretot si sospiteu que l’altre progenitor viatjarà sovint fora del país amb el vostre fill.
Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación