CAT ESP

El Bloc:

RSS

Despeses deduïbles dels autònoms

09/10/2015

Molts autònoms tenen dubtes sobre si es poden desgravar segons quines despeses del vehicle o de la casa on viuen, si resulta que tots dos els utilitzen també per a fins personals o familiars. Recentment el Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha dictat una sentència que aclareix aquests dubtes. Per això, des del Bufet Molina Bosch volem fer-vos un breu resum del més important.

Per aquells autònoms que treballeu des de casa o que teniu la vostra oficina a casa, podeu aplicar-vos com a despesa el vehicle que utilitzeu, sempre que aquest vehicle sigui d'ús exclusiu del negoci. No n'hi ha prou amb dir que teniu dos cotxes, un per al negoci i un altre per a la família. Cal acreditar que el vostre treball requereix d'un ús regular del vehicle i no només per desplaçar-vos eventualment a realitzar alguna gestió o a veure algun client. Si no és així, recomanem que utilitzeu una motocicleta i així podreu justificar millor que us n’apliqueu completament les despeses.

Pel que fa a l'habitatge-oficina, us podeu aplicar com a despesa deduïble només un percentatge, que ha de coincidir amb el que consta a Hisenda de quan us vàreu donar d'alta de l'activitat i vàreu comunicar els metres quadrats de la vostra oficina. Si és així, podeu deduir-vos aquest percentatge sobre l'IBI, les despeses de comunitat (si és el cas), la taxa d'escombraries, l'amortització de l'immoble legalment aplicable i fins i tot sobre les despeses de subministraments (aigua, llum, gas, etc. ). En canvi, no aconsellem que us apliqueu despeses exclusives de l’habitatge, com és el menjar, el manteniment d’una piscina, la jardineria, etc.

Facebook Twitter Linkedin Google +

Divorci i ús del domicili que no et pertany

02/10/2015

Què passa amb el domicili familiar en cas de ruptura matrimonial, si l'habitatge on resideix la família és propietat totalment o en part d'un tercer (per exemple, dels sogres, d'un cunyat, d'un arrendador, etc.)? ¿Vull dir, el jutge pot atribuir l'ús del domicili a un dels cònjuges perquè el gaudeixi amb els fills comuns, encara que l'immoble no li pertanyi?

La resposta és forçosament negativa perquè no es pot atorgar a l'ocupant de forma gratuïta més drets dels que té, ni gravar la propietat d'un tercer que no té res a veure amb el matrimoni que s'ha dissolt.

Així doncs, des del Bufet Molina Bosch no recomanem aquesta solució, per més que cregueu que si ho poseu en un conveni regulador de mutu acord que després ratifica el jutge, això serà intocable. Qui sigui el propietari i es trobi en aquesta situació, podrà impugnar-ho i llavors el cònjuge afavorit per aquest ús patirà un perjudici que no havia previst al moment de signar el conveni.
Facebook Twitter Linkedin Google +

El jutge (“The judge” de David Dobkin, 2014)

02/10/2015
Amb l'arribada de la tardor, des del Bufet Molina Bosch us recomanem una bona pel•lícula per veure mentre sentim la pluja per la finestra.

El film explica la història del típic advocat d'èxit de la gran ciutat, cínic i excèntric, que torna a la petita població en la qual va créixer per assistir al funeral de la seva mare.

Durant l'estada al seu poble natal, el seu pare, un venerable jutge local, amb qui mantenia una tensa relació des de fa anys, és acusat d'un crim. Es disposarà llavors a defensar al seu pare, tot i anys d'allunyament i distància emocional.

Aquesta pel•lícula no és només un film de temàtica judicial, que ho és, i els nord-americans saben tractar aquests temes perfectament, perquè tenen una enorme tradició; és també i fins i tot principalment, un film dramàtic. Un drama que no té res de nou, però que es presenta amb una força i una intensitat sorprenents, gràcies al duel interpretatiu entre Robert Downey Jr. i el veterà Robert Duvall, un exemple d'oratòria per a un film comercial. Així doncs, no espereu un film ple d'intriga, però sí un ple d'emocions, també en el moment del veredicte final.
El jutge (“The judge” de David Dobkin, 2014) Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación