CAT ESP

El Bloc:

RSS

Divorci i hipoteca del pis en comú

24/07/2015

Si heu dicidit separar-vos o divorciar-vos de la vostra parella, podeu signar un conveni regulador en el que establiu que un dels dos es quedarà a viure a l’habitatge comú, del qual en sou propietaris tots dos, amb la condició que l’ocupant pagarà el total de la quota hipotecaria mensual durant tot el temps que hi visqui.

No hi ha cap problema en pactar això, però des del Bufet Molina Bosch us advertim que heu de tenir en compte algunes qüestions importants:

Per més que qui viu a l’habitatge pagui la quota hipotecària sencera durant uns anys, inclús l’IBI i les despeses de comunitat, això no vol dir que aquest augmenti el seu percentatge sobre la propietat. El percentatge romandrà invariable i, per tant, el dia que us vengueu aquest immoble, us repartireu el preu que us en donin en base al que consti al registre de la propietat.

Per altra banda, el pacte que heu signat només té efectes entre vosaltres, o sigui que no afecta al banc. Això és vital, ja que si el que s’ha compromès a pagar la quota hipotecària no ho fa, el banc podrà executar la hipoteca contra els dos propietaris. Per tant, al que no hi viu li tocarà pagar tot el que es degui, si no vol que li embarguin altres béns, i l’únic que podrà fer és reclamar a l’impagador allò que hagi deixat de pagar en base al conveni.

Una solució fàcil per evitar aquest maldecap és vendre el pis en el moment del divorci, que se’l quedi un dels dos o, si un hi posa inconvenients, instar el procediment judicial per obligar l’altre a vendre’l.

Facebook Twitter Linkedin Google +

Sexisme i uniforme de treball

17/07/2015

Estem acostumats a veure en molts llocs de treball, ja siguin empreses públiques o privades, a dones treballadores uniformades amb vestits excessivament ajustats, escotats o amb transparències, faldilles curtes i/o amb sabates de tacó. En canvi, en els mateixos llocs els homes van vestits amb sabata plana, pantaló llarg i altres peces que no transparenten ni insinuen tant.

Això, segons els tribunals no té perquè ser un problema per a la dignitat de les treballadores, depenent del cas, però admeten que us podeu negar a portar determinades robes si vosaltres considereu que menyscaba la vostra dignitat i, a més, aquesta indumentària no és adequada.

Ara bé, quan els tribunals parlen de roba adequada, es refereixen a que l’uniforme ha de ser idoni per cumplir amb l’objectiu del lloc de treball; ha de ser necessari per desenvolupar les tasques pròpies i que no es pugui substituir per una altra igualment vàlida; i ha de ser equilibrada, és a dir, que aporti més beneficis en general que no pas perjudicis per a la treballadora.

Així doncs, si sou empresaris que teniu treballadores uniformades al vostre càrrec, des del Bufet Molina Bosch us recomanem que procureu ser flexibles amb la indumentària de les treballadores, disposeu de vàries opcions, útils i pràctiques. Si sou treballadores i no us proporcionen indumentària digna i adequada, queixeu-vos per escrit a l’empresa i valoreu les opcions de deixar de portar-la contra les indicacions empresarials.

Facebook Twitter Linkedin Google +

Què cal tenir en compte si patiu un accident dins d’un establiment comercial?

10/07/2015

Si per desgràcia patiu un accident dins d’un comerç, ja sigui en una botiga, un restaurant o uns grans magatzems, el qual us provoca lesions físiques, i aquest accident és directament imputable a l’establiment, és a dir que no l’heu tingut, per exemple, per culpa d’una falta d’atenció vostra, cal que recolliu totes les proves que demostrin com, quan i on heu tingut l’accident.

Una bona manera de fer-ho és demanar a totes les persones que han presenciat l’accident que us deixin el seu nom i el seu telèfon, per tal que puguin testificar a favor vostre si heu de demandar a l’establiment.

També és molt útil prendre fotografies ràpidament del lloc on heu sofert l’accident, de manera que s’hi puguin veure clarament totes les circumstàncies que hagin pogut influir en el succés. Actualment, amb els telèfons que incorporen opció de fotografiar, tot això és molt més fàcil.

Per últim, també és molt important anar al metge el més aviat possible i guardar tots els informes mèdics que us entreguin. Amb això demostrareu l’existència de lesions que permetran reclamar una indemnització per danys físics.

Un cop fet tot això, des del Bufet Molina Bosch us recomanem que us reuniu amb l’advocat per tal que aquest pugui iniciar el més aviat possible la reclamació de la indemnització contra l’establiment.

Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación