CAT ESP

El Bloc:

RSS

Acceptar una herència amb deutes pendents

06/10/2017
Acceptar l’herència d’un difunt implica adquirir els seus béns immobles, diners, objectes, etc., però també les càrregues o deutes que estiguin vigents (deutes personals, hipoteques, etc.).

Ara bé, potser tens dubtes sobre si surt a compte acceptar l’herència, perquè no tens clar si el que es deu és més que el valor dels béns que integren l’herència. Això passa, per exemple, quan a l’herència hi ha un immoble hipotecat o embargat i voldries vendre’l per eixugar el deute pendent i quedar-te el sobrant, però no estàs segur que puguis vendre l’immoble per un import suficient per treure’n profit.

En casos com aquest és molt aconsellable que acceptis l’herència a benefici d’inventari. Aquesta és una fórmula prevista expressament perquè prenguis possessió i puguis dur a terme operacions amb els béns de l’herència, però amb la seguretat que, si el valor final d’aquests béns és inferior a la totalitat dels deutes i càrregues pendents, no et pugui venir ningú a embargar allò que tu ja tenies abans d’acceptar l’herència. Així doncs, funciona com una mena d’escut legal dels teus propis béns contra els creditors de l’herència que has acceptat.

Si et trobes en una situació d’aquest tipus, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que t’assessoris ràpidament ja que aquest formalisme s’ha d’activar en un termini màxim de sis mesos des de la mort del causant. Si no, no funciona.
Acceptar una herència amb deutes pendents Facebook Twitter Linkedin Google +

Què és l’Habeas Corpus?

22/09/2017

Un Habeas Corpus és un procediment legal pel qual qualsevol persona detinguda pot denunciar que les condicions de la seva detenció són il·legals.

Si demanes un Habeas Corpus, els agents de policia que et mantenen detingut o els funcionaris públics que corresponguin estan obligats a posar-ho immediatament en coneixement del jutge de guàrdia. Si no ho fan poden incórrer inclús en responsabilitats penals.

El jutge, per la seva banda, haurà d’escoltar-te i en cas que s’hagi produït una vulneració dels teus drets haurà de posar-hi remei resolent sobre si la teva detenció és o no legal. Si considera que la detenció és legal així ho farà constar i la teva detenció seguirà el seu curs normal.

L’Habeas Corpus el pots demanar tu mateix, el teu cònjuge o parella, fills, pares,  germans, però també el ministeri fiscal, el defensor del poble o inclús el propi advocat designat.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que sol·licitis l’Habeas Corpus si creus que la teva detenció s’ha produït de forma il·legal (no t’han informat del motiu de la detenció, el motiu de la detenció no és un delicte, etc.), si durant la detenció no han respectat els teus drets com a detingut (t’han torturat o vexat) o si el termini de la detenció ja ha superat el límit màxim de les setanta-dues hores.

Què és l’Habeas Corpus? Facebook Twitter Linkedin Google +

Com pots millorar les condicions de la teva hipoteca?

15/09/2017
Si tens una hipoteca i vols millorar-ne les condicions, una manera de fer-ho és la subrogació hipotecària.

La subrogació hipotecària implica que si has trobat una entitat financera que t’ofereix una hipoteca amb millors condicions que les que tens en aquest moment, pots demanar-ne el canvi.

La sol·licitud de canvi implica que aquesta nova entitat financera haurà de comunicar al banc amb el que ja tens la hipoteca, que si en quinze dies no presenta una oferta que iguali o millori les condicions de la hipoteca que t’estan oferint, podrà pagar tot el que es deu i passar a ser a partir d’aquell moment la teva nova entitat financera hipotecant.

Des del Bufet Molina Bosch creiem que és una opció molt recomanable ja que amb aquest canvi, pots obtenir una millora en les condicions del teu préstec sense necessitat de cancel·lar-lo i formalitzar-ne un de nou. A més a més, et pots beneficiar d'una modificació en les condicions de l'operació i del termini d'amortització sense haver de pagar impostos, tot i que sí que hauràs d'abonar unes despeses mínimes que la subrogació porta implícites: notari, gestoria, registre, i una comissió de subrogació que actualment no pot superar el 0,5%.
Com pots millorar les condicions de la teva hipoteca? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 90

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación