CAT ESP

El Bloc:

RSS

Quan pots rebaixar la pensió d’aliments?

08/09/2017
Si estàs pagant una pensió d’aliments pels teus fills perquè en el seu dia vas arribar a un acord o així ho va establir el jutge, no pensis que l’import de la pensió és inamovible. Es pot modificar si varien determinades circumstàncies. Ara bé, cal que tinguis en compte el següent:

En primer lloc, cal que tinguis menys ingressos o bé que l’altre progenitor hagi augmentat els seus propis, de forma substancial. Aleshores podràs demanar que et rebaixin l’import de la pensió. Ara bé, això només t’ho acceptaran si aquesta modificació de la capacitat econòmica de l’un o de l’altre és duradora. Per tant, no n’hi ha prou amb què t’hagin acomiadat i estiguis cobrant l’atur, sinó que has de poder acreditar que no estàs en disposició de reincoporar-te al mercat laboral a curt termini o aconseguir que et paguin un salari similar al que tenies fins ara.

També pots demanar deixar de pagar la pensió si algun dels teus fills treballa i cobra un salari, encara que no hagi arribat a l’edat que s’havia fixat com a límit per pagar-li la pensió.

En qualsevol dels casos, la decisió de rebaixar la pensió o de suprimir-la no la pots adoptar unilateralment, sinó que has de posar en marxa un procediment judicial de modificació de mesures, ja sigui de mutu acord o contenciós, i la rebaixa o supressió només serà efectiva a partir de que tinguis una sentència ferma, i no pas des que poses la demanda. Això és important que ho tinguis en compte perquè un procediment contenciós dura uns quants mesos.
Quan pots rebaixar la pensió d’aliments? Facebook Twitter Linkedin Google +

Delicte contra la Hisenda Pública

21/07/2017

Per cometre un delicte contra la Hisenda Pública, ja sigui estatal, autonòmica, local, etc., cal que deixis de pagar els tributs (impostos, taxes, contribucions, etc.) que et pertoquen, que deixis d’ingressar quantitats retingudes o que s’haguessin de retenir, en una quantia superior als 120.000,00 €. També el pots cometre si obtens indegudament devolucions o beneficis fiscals (bonificacions, reduccions, deduccions, desgravacions o exempcions).

El delicte contra la Hisenda Pública està castigat amb penes de presó d’un a cinc anys i amb una multa que pot anar des del total de la quantitat defraudada fins a un màxim de sis vegades aquesta quantitat.

Cal tenir clar doncs, que es produeix la defraudació quan, per exemple, voluntàriament causes un dany a l’administració a l’hora de liquidar els impostos, o declares dades inexactes, o les amagues, o simplement no realitzes les declaracions tributàries obligatòries, causant un dany patrimonial a l’administració.

Per tant, si en algun moment reps una devolució d’Hisenda que saps que no et pertoca, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que ho comuniquis el més aviat possible, per tal d’evitar que t’acusin d’algun tipus de delicte fiscal.

Delicte contra la Hisenda Pública Facebook Twitter Linkedin Google +

El testament vital com una eina eficaç per una mort digna

14/07/2017

Si t’estàs plantejant com vols gestionar el final de la teva vida, per tal d’evitar trobar-te en una situació de patiment físic o allargament innecessari de la teva vida, en què tu no puguis comunicar-te per expressar els teus desitjos, i ho vols fer sense posar a ningú en una situació de risc legal, cal que formalitzis un testament vital.

El testament vital és un document en el que tu expresses les teves preferències respecte de certs tractaments mèdics i situacions en les que no vols trobar-te, entre d’altres qüestions. La millor manera que la teva voluntat quedi perfectament recollida i no sigui sotmesa a interpretacions no desitjades, per part de metges o parents, és que objectivis al màxim possible com vols que se’t tracti i quines actuacions vols que se t’apliquin i quines no.

Per exemple, una frase del tipus “no vull que se m’allargui la vida més del compte...” es pot prestar a moltes interpretacions. En canvi, una frase com “no vull que se’m nudreixi ni hidrati si porto en coma més de sis mesos ininterromputs”, no dóna lloc a dubtes.

Per tant, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que, si tens la intenció de redactar un testament vital, ho facis amb l’ajuda d’un metge que t’ajudi a objectivar al màxim tot allò que ha de facilitar el teu trànsit cap a la mort. Nosaltres et podem assessorar i t’ajudarem en la resta de continguts i tràmits.

El testament vital com una eina eficaç per una mort digna Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 90

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación