CAT ESP

El Bloc: Dret administratiu

RSS

Quines conseqüències et pot comportar exhibir en un esdeveniment esportiu una bandera expressament prohibida?

20/05/2016

Tenint en compte, per exemple, la prohibició d’exhibir banderes estelades que ha fixat la Delegació del Govern a Madrid per al partit de futbol de la final de la Copa del Rei del pròxim 22 de maig, i tenint en compte també el que estableix la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l’esport, si et localitzen exhibint una bandera expressament prohibida durant el transcurs d’un esdeveniment esportiu, et poden sancionar amb una multa que pot anar des dels 3.000,01 € fins als 60.000,00 €. A més a més també et poden imposar una sanció de treballs socials en l’àmbit esportiu i/o la prohibició d’entrada a recintes esportius de sis mesos a dos anys.

Des del Bufet Molina Bosch entenem que en el cas de la prohibició de la bandera estelada establerta per la Delegació del Govern a Madrid no s’ajusta a dret, en tant que és un atac al dret fonamental a la llibertat d’expressió i la bandera estelada no és una bandera inclosa en el llistat de banderes expressament prohibides.

Considerem important que coneguis les sancions que et poden imposar si decideixes desobeir la prohibició establerta. En cas que ho facis i siguis identificat pel personal de seguretat et recomanem que mantinguis la calma i que no parlis més del compte mentre et prenen les dades personals, ja que qualsevol acte que pugui ser considerat com a bel·ligerant o qualsevol comentari fora de lloc et pot comportar una sanció més greu o, inclús, la detenció.
Quines conseqüències et pot comportar exhibir en un esdeveniment esportiu una bandera expressament prohibida? Facebook Twitter Linkedin Google +

És vàlida la targeta d’aparcament per a discapacitats?

19/02/2016

Si disposes d’una targeta d’aparcament per a discapacitats que et permet aparcar el vehicle en els llocs especialment reservats, has de saber que l’única targeta vàlida és l’original que et facilita l’administració.

Hi ha famílies que, en tenir dos vehicles, fan una fotocòpia en color de la targeta i així en tenen una per a cada cotxe i no han d’anar canviant l’original d’un cotxe a l’altre.

Si això ho detecta un policia, acostuma a denunciar-ho perquè ho considera un delicte de falsificació en document públic. La pena prevista per aquest delicte en el Codi penal és de sis mesos a tres anys de presó i una multa de sis a dotze mesos.

Així doncs, des del Bufet Molina Bosch et recomano que si tens una targeta d’aparcament per a discapacitats i tens dos vehicles, t’adrecis a l’administració que te l’ha concedit i en demanis un duplicat autèntic. Hauràs de suportar un cost mínim de la taxa però t’estalviaràs el risc que t’obrin un procediment judicial penal pel delicte de falsificació i que te n’hagis de defensar amb un advocat.
Facebook Twitter Linkedin Google +

Accidents de trànsit a causa de la irrupció d’un animal a la carretera

11/07/2014

Si teniu un accident de trànsit per culpa de la irrupció espontània d’un animal salvatge a la carretera, podeu reclamar a l’administració una indemnització pels danys que heu patit, però no sempre i en tots els casos?

El primer que cal determinar és si l’administració és la titular de la via, ja que en les autopistes de peatge la responsable és l’empresa concessionària i, per tant, l’administració no hi té res a veure.

En segon lloc caldrà esbrinar si l’animal ha aparegut a dins la via per una causa imputable a l’administració o no. Cal tenir en compte que la presència d’animals a la via per sí sola no comporta l’obligació d’indemnitzar, ja que sovint pot resultar inevitable, ja sigui perquè hi han accedit per un entrada o sortida de vehicles, o per l’acció d’un tercer, etc. Per tant, caldrà comprovar si l’administració ha complert amb totes les mesures de seguretat possibles i necessàries per minimitzar el risc d’entrada d’animals salvatges. Una falta de conservació de la tanca perimetral de l’autovia, per exemple, pot ser una causa que comporti que l’administració us ha d’indemnitzar en aquesta mena de casos.

Com que la casuística és molt variada des del Bufet Molina Bosch us recomanem que, si patiu un accident d’aquesta mena, tireu fotografies en la mesura que pugueu dels entorns de la carretera, senyals de trànsit, desperfectes a les tanques... i ho porteu a un advocat per veure si hi ha possibilitats d’iniciar una reclamació o no.
Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación