CAT ESP

El Bloc: Successions

RSS

Com asseguro que els meus fills rebran l’herència després de divorciar-me?

26/01/2018
Hi ha matrimonis que es divorcien o parelles que se separen, que durant tots els anys que han estat junts han conformat un patrimoni a partir de l’esforç en comú, i que volen assegurar-se que es transmetrà als fills comuns. Pensa per exemple, que et divorcies, us repartiu els béns que teníeu en comú, que un dels dos es torna a emparellar i deixa com a hereu/va a la seva nova parella, en detriment dels vostres fills. Aquesta podria ser una situació no desitjada, atès l’esforç que vau fer mentre vàreu estar junts.

Per això, en el mateix moment en que negocien el conveni regulador de divorci, algunes parelles prenen la decisió de formalitzar un pacte successori pel qual es comprometen a distribuir els seus béns actuals entre els fills comuns en la futura herència. Es tracta d’un testament pactat entre els dos progenitors i, per tant, no es pot revocar, com passa amb els testaments ordinaris, a menys que les dues parts que ho heu firmat estigueu d’acord en extingir-lo o modificar-lo.

Des del Bufet Molina Bosch considerem que el pacte successori és una eina molt útil en situacions d’aquesta mena. Tingues present, però, que cal signar-lo abans de divorciar-te i que no cal distribuir tots els béns de què disposes, sinó que pots limitar-ho només a uns quants, i la resta distribuir-ho per testament com vulguis. Igualment, si després del divorci incrementes el teu patrimoni, el pacte no impedeix que puguis fer un testament per decidir com distribueixes aquests nous béns.
Com asseguro que els meus fills rebran l’herència després de divorciar-me? Facebook Twitter Linkedin Google +

Acceptar una herència amb deutes pendents

06/10/2017
Acceptar l’herència d’un difunt implica adquirir els seus béns immobles, diners, objectes, etc., però també les càrregues o deutes que estiguin vigents (deutes personals, hipoteques, etc.).

Ara bé, potser tens dubtes sobre si surt a compte acceptar l’herència, perquè no tens clar si el que es deu és més que el valor dels béns que integren l’herència. Això passa, per exemple, quan a l’herència hi ha un immoble hipotecat o embargat i voldries vendre’l per eixugar el deute pendent i quedar-te el sobrant, però no estàs segur que puguis vendre l’immoble per un import suficient per treure’n profit.

En casos com aquest és molt aconsellable que acceptis l’herència a benefici d’inventari. Aquesta és una fórmula prevista expressament perquè prenguis possessió i puguis dur a terme operacions amb els béns de l’herència, però amb la seguretat que, si el valor final d’aquests béns és inferior a la totalitat dels deutes i càrregues pendents, no et pugui venir ningú a embargar allò que tu ja tenies abans d’acceptar l’herència. Així doncs, funciona com una mena d’escut legal dels teus propis béns contra els creditors de l’herència que has acceptat.

Si et trobes en una situació d’aquest tipus, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que t’assessoris ràpidament ja que aquest formalisme s’ha d’activar en un termini màxim de sis mesos des de la mort del causant. Si no, no funciona.
Acceptar una herència amb deutes pendents Facebook Twitter Linkedin Google +

Com tributen els immobles d’una herència?

31/03/2017

Normalment el muntant més elevat d’una herència el formen els immobles del difunt, motiu pel qual et pots estar plantejant quina és la millor manera de transmetre aquests immobles als teus hereus, de manera que tributin el mínim possible, sense cometre cap il·legalitat. Per això existeixen les reduccions i les bonificacions.

Transmetre immobles per via donació en vida no és una bona opció, si no és que tens un patrimoni superior als 2 milions d’euros. Aleshores, potser sí que convé, però no tots els immobles.

Ara per ara, transmetre’ls per herència és l’opció més econòmica. Ara bé, es poden transmetre cada un per separat o bé com un conjunt integrat dins una societat que es dediqui a treure rendiment d’aquests immobles. Aquesta segona opció et redueix molt la fiscalitat futura de l’herència, però no és útil si només disposes de quatre o cinc pisos llogats; en canvi sí que val la pena si disposes de bastants pisos o locals o d’algun edifici destinat a lloguer. Ara bé, cal que afectis aquests immobles a l’activitat d’una societat, que tinguis almenys un treballador aliè a la família treballant a jornada completa i en un local destinat a aquesta activitat. A més, aquesta activitat s’ha d’haver engegat un mínim de temps abans de la mort del propietari i l’hereu l’ha de mantenir durant un mínim de cinc anys després de la mort del causant.

Per tant, si tens alguns immobles i vols començar a planificar la teva herència, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que tinguis en compte la fiscalitat de cada supòsit perquè arribat el moment, si ho tens ben organitzat, podràs alleugerir la càrrega fiscal dels teus hereus.

Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación