CAT ESP

El Bloc: Successions

RSS

Acceptar una herència amb deutes pendents

06/10/2017
Acceptar l’herència d’un difunt implica adquirir els seus béns immobles, diners, objectes, etc., però també les càrregues o deutes que estiguin vigents (deutes personals, hipoteques, etc.).

Ara bé, potser tens dubtes sobre si surt a compte acceptar l’herència, perquè no tens clar si el que es deu és més que el valor dels béns que integren l’herència. Això passa, per exemple, quan a l’herència hi ha un immoble hipotecat o embargat i voldries vendre’l per eixugar el deute pendent i quedar-te el sobrant, però no estàs segur que puguis vendre l’immoble per un import suficient per treure’n profit.

En casos com aquest és molt aconsellable que acceptis l’herència a benefici d’inventari. Aquesta és una fórmula prevista expressament perquè prenguis possessió i puguis dur a terme operacions amb els béns de l’herència, però amb la seguretat que, si el valor final d’aquests béns és inferior a la totalitat dels deutes i càrregues pendents, no et pugui venir ningú a embargar allò que tu ja tenies abans d’acceptar l’herència. Així doncs, funciona com una mena d’escut legal dels teus propis béns contra els creditors de l’herència que has acceptat.

Si et trobes en una situació d’aquest tipus, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que t’assessoris ràpidament ja que aquest formalisme s’ha d’activar en un termini màxim de sis mesos des de la mort del causant. Si no, no funciona.
Acceptar una herència amb deutes pendents Facebook Twitter Linkedin Google +

Com tributen els immobles d’una herència?

31/03/2017

Normalment el muntant més elevat d’una herència el formen els immobles del difunt, motiu pel qual et pots estar plantejant quina és la millor manera de transmetre aquests immobles als teus hereus, de manera que tributin el mínim possible, sense cometre cap il·legalitat. Per això existeixen les reduccions i les bonificacions.

Transmetre immobles per via donació en vida no és una bona opció, si no és que tens un patrimoni superior als 2 milions d’euros. Aleshores, potser sí que convé, però no tots els immobles.

Ara per ara, transmetre’ls per herència és l’opció més econòmica. Ara bé, es poden transmetre cada un per separat o bé com un conjunt integrat dins una societat que es dediqui a treure rendiment d’aquests immobles. Aquesta segona opció et redueix molt la fiscalitat futura de l’herència, però no és útil si només disposes de quatre o cinc pisos llogats; en canvi sí que val la pena si disposes de bastants pisos o locals o d’algun edifici destinat a lloguer. Ara bé, cal que afectis aquests immobles a l’activitat d’una societat, que tinguis almenys un treballador aliè a la família treballant a jornada completa i en un local destinat a aquesta activitat. A més, aquesta activitat s’ha d’haver engegat un mínim de temps abans de la mort del propietari i l’hereu l’ha de mantenir durant un mínim de cinc anys després de la mort del causant.

Per tant, si tens alguns immobles i vols començar a planificar la teva herència, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que tinguis en compte la fiscalitat de cada supòsit perquè arribat el moment, si ho tens ben organitzat, podràs alleugerir la càrrega fiscal dels teus hereus.

Facebook Twitter Linkedin Google +

Com pots pagar fàcilment les despeses d’una herència?

20/01/2017

En moltes ocasions els hereus aprofiten els dies previs i immediatament posteriors a la mort del causant per retirar diners dels comptes del difunt per tal de fer front a les despeses que els generarà la tramitació i adquisició de l’herència, ja que potser no disposen de prou liquidesa. Encara que moralment puguis pensar que això no és discutible ja que, a fi de comptes, aquells diners han d’acabar sent teus, legalment no és correcte, pot generar conflictes entre hereus i, si el banc se n’assabenta, pot bloquejar-te els comptes.

Així doncs, el més fàcil, tant si has deixat una herència de poc valor com si és quantiosa i no vols que això suposi un maldecap per als teus hereus, cal que prevegis aquesta situació.

Des del Bufet Molina Bosch et proposem que contractis una assegurança de vida amb un capital suficient per pagar els impostos i la resta de despeses de formalització de l’herència (advocat, notari, registre, etc.). Els beneficiaris d’aquest capital han de coincidir amb els teus hereus, de manera que quan tu faltis ells podran fer efectiu aquest capital immediatament, inclús sense haver acceptat encara la teva herència i, amb aquests diners, podran formalitzar l’acceptació de l’herència i pagar-ne totes les despeses sense haver de pagar-ho de la seva butxaca o demanar un préstec.

Com pots pagar fàcilment les despeses d’una herència? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación