CAT ESP

El Bloc: Successions

RSS

Testament per protegir els fills

18/11/2016
Potser t’has plantejat en alguna ocasió què passaria si tu faltessis i els teus fills encara fossin menors d’edat o no fossin prou madurs per gestionar allò que tu els hagis de deixar.

Una solució ben senzilla és que signis un testament amb una sèrie de precaucions que deixin ben protegits els teus fills. Per exemple, pots establir qui vols que sigui nomenat tutor dels teus fills mentre siguin menors d’edat (una germana, un amic, etc.), o inclús nomenar un administrador dels béns que deixis en herència perquè ajudi els teus fills a gestionar-los de la millor manera, un cop ja siguin majors d’edat i fins que no arribin a assolir una edat que tu consideris adequada.

Si la teva herència és considerable, o inclou algun immoble o negoci que s’ha de liquidar o vendre, també et pots plantejar instituir la figura d’un marmessor, que és qui s’ocuparà de fer tots els tràmits per liquidar tots o alguns dels béns que integren la teva herència per deixar-ho a disposició dels teus fills.

És obvi que has de pensar en persones de la teva màxima confiança per desenvolupar aquests càrrecs, però també has de tenir en compte que pots establir condicions que limitin la seva actuació per tal d’evitar que perjudiquin als teus fills.

Si vols preveure una situació d’aquest tipus, des del Bufet Molina Bosch t’ajudarem a pensar la manera que s’adeqüi millor als teus desitjos.
Testament per protegir els fills Facebook Twitter Linkedin Google +

Poden atorgar un testament els sords, els muts o els cecs?

30/09/2016

El post d’avui va adreçat a un col·lectiu molt concret, però no per això menys important. Al contrari, no ens en podem oblidar perquè òbviament els discapacitats sensorials tenen la mateixa necessitat que la resta de persones sense aquesta mena de disfuncions.

Una persona cega no està impedida per signar un testament que no ha pogut llegir per sí sola. Només cal que es presenti a la notaria amb dos testimonis de la seva confiança i podrà demanar que un d’ells li llegeixi el testament, per més que prèviament ho hagi fet també el notari.

Les persones sordes, mudes i les sord-mudes no poden escoltar el que els llegeix el notari, però ho poden llegir per sí sols i assistir-hi amb algú que domini el sistema de comunicació per signes per tal que demani aclariments al notari, si s’escau.

Pel que fa a aquelles persones que no poden signar pel motiu que sigui, si han comprès el text del testament que se’ls ha llegit, poden donar el seu vist i plau amb la seva emprempta digital, que haurà d’estampar a l’escriptura.

Per tant, tot i les dificultats que podeu patir les persones que us trobeu en alguna d’aquestes situacions, el Bufet Molina Bosch us anima a que no deixeu de formular el vostre testament ja que qualsevol entrebanc es pot saltar.

Poden atorgar un testament els sords, els muts o els cecs? Facebook Twitter Linkedin Google +

Com em puc assegurar que rebré l’herència que em pertoca?

15/04/2016

Cadascú és lliure de distribuir els seus béns com vulgui un cop ja no hi sigui sobre la Terra, pot canviar de parer tantes vegades com vulgui i, per tant, fer els testaments que consideri. Ara bé, si tens una expectativa raonable de rebre una herència i no vols trobar-te amb una sorpresa desagradable el dia que s’obri l’últim testament del difunt, hi ha maneres d’assegurar que rebràs la part de l’herència que el difunt et va dir que seria per a tu.

Es tracta que signeu un pacte amb el causant pel qual aquest determini davant de notari quins béns et vol llegar el dia que ell falti. També hi poden participar altres hereus i legataris. I com que aquest document el signeu totes les parts, només es pot modificar si tots els signants accepteu de modificar-lo. Per tant, cap testament unilateral posterior del causant podrà anar en contra del que es va establir en aquest pacte.

Això és particularment útil per assegurar la transmissió d’una empresa familiar als descendents que hi estan treballant i que s’estan esforçant perquè rendeixi al màxim; també per evitar que una persona vídua dilapidi la seva fortuna voluntàriament o per males influències o la deixi en herència a la seva nova parella, obviant els fills del matrimoni anterior.

Ara bé, cal ser molt precís en tot allò que s’hi fa constar. Si t’interessa assegurar la teva futura herència, no dubtis a contactar amb el Bufet Molina Bosch i et farem un pacte successori a mida.

Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación