CAT ESP

El Bloc: Successions

RSS

Com pots pagar fàcilment les despeses d’una herència?

20/01/2017

En moltes ocasions els hereus aprofiten els dies previs i immediatament posteriors a la mort del causant per retirar diners dels comptes del difunt per tal de fer front a les despeses que els generarà la tramitació i adquisició de l’herència, ja que potser no disposen de prou liquidesa. Encara que moralment puguis pensar que això no és discutible ja que, a fi de comptes, aquells diners han d’acabar sent teus, legalment no és correcte, pot generar conflictes entre hereus i, si el banc se n’assabenta, pot bloquejar-te els comptes.

Així doncs, el més fàcil, tant si has deixat una herència de poc valor com si és quantiosa i no vols que això suposi un maldecap per als teus hereus, cal que prevegis aquesta situació.

Des del Bufet Molina Bosch et proposem que contractis una assegurança de vida amb un capital suficient per pagar els impostos i la resta de despeses de formalització de l’herència (advocat, notari, registre, etc.). Els beneficiaris d’aquest capital han de coincidir amb els teus hereus, de manera que quan tu faltis ells podran fer efectiu aquest capital immediatament, inclús sense haver acceptat encara la teva herència i, amb aquests diners, podran formalitzar l’acceptació de l’herència i pagar-ne totes les despeses sense haver de pagar-ho de la seva butxaca o demanar un préstec.

Com pots pagar fàcilment les despeses d’una herència? Facebook Twitter Linkedin Google +

Testament per protegir els fills

18/11/2016
Potser t’has plantejat en alguna ocasió què passaria si tu faltessis i els teus fills encara fossin menors d’edat o no fossin prou madurs per gestionar allò que tu els hagis de deixar.

Una solució ben senzilla és que signis un testament amb una sèrie de precaucions que deixin ben protegits els teus fills. Per exemple, pots establir qui vols que sigui nomenat tutor dels teus fills mentre siguin menors d’edat (una germana, un amic, etc.), o inclús nomenar un administrador dels béns que deixis en herència perquè ajudi els teus fills a gestionar-los de la millor manera, un cop ja siguin majors d’edat i fins que no arribin a assolir una edat que tu consideris adequada.

Si la teva herència és considerable, o inclou algun immoble o negoci que s’ha de liquidar o vendre, també et pots plantejar instituir la figura d’un marmessor, que és qui s’ocuparà de fer tots els tràmits per liquidar tots o alguns dels béns que integren la teva herència per deixar-ho a disposició dels teus fills.

És obvi que has de pensar en persones de la teva màxima confiança per desenvolupar aquests càrrecs, però també has de tenir en compte que pots establir condicions que limitin la seva actuació per tal d’evitar que perjudiquin als teus fills.

Si vols preveure una situació d’aquest tipus, des del Bufet Molina Bosch t’ajudarem a pensar la manera que s’adeqüi millor als teus desitjos.
Testament per protegir els fills Facebook Twitter Linkedin Google +

Poden atorgar un testament els sords, els muts o els cecs?

30/09/2016

El post d’avui va adreçat a un col·lectiu molt concret, però no per això menys important. Al contrari, no ens en podem oblidar perquè òbviament els discapacitats sensorials tenen la mateixa necessitat que la resta de persones sense aquesta mena de disfuncions.

Una persona cega no està impedida per signar un testament que no ha pogut llegir per sí sola. Només cal que es presenti a la notaria amb dos testimonis de la seva confiança i podrà demanar que un d’ells li llegeixi el testament, per més que prèviament ho hagi fet també el notari.

Les persones sordes, mudes i les sord-mudes no poden escoltar el que els llegeix el notari, però ho poden llegir per sí sols i assistir-hi amb algú que domini el sistema de comunicació per signes per tal que demani aclariments al notari, si s’escau.

Pel que fa a aquelles persones que no poden signar pel motiu que sigui, si han comprès el text del testament que se’ls ha llegit, poden donar el seu vist i plau amb la seva emprempta digital, que haurà d’estampar a l’escriptura.

Per tant, tot i les dificultats que podeu patir les persones que us trobeu en alguna d’aquestes situacions, el Bufet Molina Bosch us anima a que no deixeu de formular el vostre testament ja que qualsevol entrebanc es pot saltar.

Poden atorgar un testament els sords, els muts o els cecs? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación