CAT ESP

El Bloc: Successions

RSS

Què passa amb la teva herència si mors mentre resideixes a l’estranger?

18/03/2016

Si per motius de feina estàs residint en un altre país i no has fet testament, cal que tinguis en compte que si pateixes qualsevol accident fatal, se t’aplicarà la normativa de successions del país estranger en el que estàs residint. Per tant, la teva herència es distribuirà d’una forma que potser no s’ajusta a com tu ho tenies planejat.

El mateix passa si ets un estranger que resideixes a Catalunya. Si faltes mentre resideixes aquí i no has fet testament, la teva herència es regirà per la normativa d’aquí i no la del teu país d’origen.

Tot això ho pots evitar fent un testament en el que hi diguis que vols que la teva successió es regeixi per la normativa del teu país d’origen. Si a més, vols aprofitar per establir de quina manera concreta vols que es reparteixin els teus béns, contacta amb el Bufet Molina Bosch i t’aconsellarem la millor manera de fer-ho.

Facebook Twitter Linkedin Google +

Les donacions i els llegats com a mètode per deixar sense béns a un hereu

22/01/2016

Qualsevol persona és lliure de regalar els seus béns a qui vulgui, ja sigui donant-los en vida o bé establint llegats en benefici d’algun hereu concret o de tercers aliens. Ara bé, aquesta decisió té un límit, i és que tot descendent o ascendent del difunt té dret, com a mínim, a obtenir la legítima, segons l’ordre que estableix la llei.

El que passa en alguna ocasió és que el difunt no deixa res en herència a algun dels seus hereus legitimaris i, tot i que té dret a reclamar la legítima, resulta que com que el difunt ho va repartir tot en vida en forma de donacions i la resta ho ha repartit en el testament en forma de llegats a tercers, no hi ha cap remanent que serveixi per satisfer la seva legítima.

Doncs bé, si et trobes en aquesta situació, sàpigues que igualment tens la possibilitat de reclamar la teva legítima contra els beneficiaris d’aquestes donacions i legataris i forçar-los a que et paguin l’import de la legítima que et pertoca amb càrrec als béns que van rebre gratuïtament.

I recorda, si aquest és el teu cas, contacta ràpidament amb el Bufet Molina Bosch per tal que no prescriguin ni caduquin els teus drets sobre l’herència!
Facebook Twitter Linkedin Google +

Pots repudiar una herència per evitar pagar els teus deutes?

06/11/2015

Com ja vàrem explicar en un post anterior, a partir del moment en què repudies l’herència, els teus creditors disposaran del termini d’un any per reclamar-te els seus crèdits directament contra els béns de l’herència que has repudiat, sempre que no tinguis altres béns que siguin suficients per pagar-los.

Ahir el Bufet Molina Bosch va obtenir una sentència favorable en la que el jutjat va condemnar el contrari, que havia repudiat una herència, a pagar un deute de 40.000,00 € amb els béns que li tocaven d’aquesta herència.

D’aquesta manera el nostre client ha obtingut una sentència pionera ja que la llei que li ha permès fer aquesta reclamació és relativament nova, i encara no hi ha sentències dictades per altres jutjats en casos similars.

Així doncs, no pensis que posant-te d’acord amb la resta d’hereus per amagar la teva herència, aconseguiràs esquivar els teus deutes; no si els creditors ho detecten a temps.
Pots repudiar una herència per evitar pagar els teus deutes? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación