CAT ESP

El Bloc: Successions

RSS

Com em puc assegurar que rebré l’herència que em pertoca?

15/04/2016

Cadascú és lliure de distribuir els seus béns com vulgui un cop ja no hi sigui sobre la Terra, pot canviar de parer tantes vegades com vulgui i, per tant, fer els testaments que consideri. Ara bé, si tens una expectativa raonable de rebre una herència i no vols trobar-te amb una sorpresa desagradable el dia que s’obri l’últim testament del difunt, hi ha maneres d’assegurar que rebràs la part de l’herència que el difunt et va dir que seria per a tu.

Es tracta que signeu un pacte amb el causant pel qual aquest determini davant de notari quins béns et vol llegar el dia que ell falti. També hi poden participar altres hereus i legataris. I com que aquest document el signeu totes les parts, només es pot modificar si tots els signants accepteu de modificar-lo. Per tant, cap testament unilateral posterior del causant podrà anar en contra del que es va establir en aquest pacte.

Això és particularment útil per assegurar la transmissió d’una empresa familiar als descendents que hi estan treballant i que s’estan esforçant perquè rendeixi al màxim; també per evitar que una persona vídua dilapidi la seva fortuna voluntàriament o per males influències o la deixi en herència a la seva nova parella, obviant els fills del matrimoni anterior.

Ara bé, cal ser molt precís en tot allò que s’hi fa constar. Si t’interessa assegurar la teva futura herència, no dubtis a contactar amb el Bufet Molina Bosch i et farem un pacte successori a mida.

Facebook Twitter Linkedin Google +

Què passa amb la teva herència si mors mentre resideixes a l’estranger?

18/03/2016

Si per motius de feina estàs residint en un altre país i no has fet testament, cal que tinguis en compte que si pateixes qualsevol accident fatal, se t’aplicarà la normativa de successions del país estranger en el que estàs residint. Per tant, la teva herència es distribuirà d’una forma que potser no s’ajusta a com tu ho tenies planejat.

El mateix passa si ets un estranger que resideixes a Catalunya. Si faltes mentre resideixes aquí i no has fet testament, la teva herència es regirà per la normativa d’aquí i no la del teu país d’origen.

Tot això ho pots evitar fent un testament en el que hi diguis que vols que la teva successió es regeixi per la normativa del teu país d’origen. Si a més, vols aprofitar per establir de quina manera concreta vols que es reparteixin els teus béns, contacta amb el Bufet Molina Bosch i t’aconsellarem la millor manera de fer-ho.

Facebook Twitter Linkedin Google +

Les donacions i els llegats com a mètode per deixar sense béns a un hereu

22/01/2016

Qualsevol persona és lliure de regalar els seus béns a qui vulgui, ja sigui donant-los en vida o bé establint llegats en benefici d’algun hereu concret o de tercers aliens. Ara bé, aquesta decisió té un límit, i és que tot descendent o ascendent del difunt té dret, com a mínim, a obtenir la legítima, segons l’ordre que estableix la llei.

El que passa en alguna ocasió és que el difunt no deixa res en herència a algun dels seus hereus legitimaris i, tot i que té dret a reclamar la legítima, resulta que com que el difunt ho va repartir tot en vida en forma de donacions i la resta ho ha repartit en el testament en forma de llegats a tercers, no hi ha cap remanent que serveixi per satisfer la seva legítima.

Doncs bé, si et trobes en aquesta situació, sàpigues que igualment tens la possibilitat de reclamar la teva legítima contra els beneficiaris d’aquestes donacions i legataris i forçar-los a que et paguin l’import de la legítima que et pertoca amb càrrec als béns que van rebre gratuïtament.

I recorda, si aquest és el teu cas, contacta ràpidament amb el Bufet Molina Bosch per tal que no prescriguin ni caduquin els teus drets sobre l’herència!
Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación