CAT ESP

El Bloc: Dret civil

RSS

Embargament de la nòmina

19/06/2015

Si ets un assalariat i tens algun deute, has de saber que et poden embargar una part del teu salari net directament de la nòmina, però només aquella part que superi el salari mínim interprofessional, que aquest any és de 648,60 €. Ara bé, l’embargament es farà per trams i en base a uns percentatges, que van des del 30% fins al 90%. En canvi les remuneracions extrasalarials, com poden ser la indemnització per acomiadament, per modificació substancial de condicions laborals, per trasllat... estan excloses d'aquest tractament, és a dir, que es poden embargar totalment, sense tenir en compte els límits que hem esmentat.

Així doncs, si ets empresari, tens l'obligació d’embargar el salari si t’ho demana un jutjat ja que, si no ho fas, estaries cometent un delicte i et podrien condemnar a pagar el deute del treballador de forma solidària.

Per tant, des del Bufet Molina Bosch t’aconsellem que, com a empresari, t’informis bé de quins són els conceptes salarials sobre els quals has d’aplicar l’embargament al treballador, si no vols que t’impliquin en un deute que no és teu.

Facebook Twitter Linkedin Google +

Algú que no coneixeu està vivint en un pis vostre sense permís?

20/02/2015

Potser teniu un pis de propietat que el llogueu per treure’n uns rendiments. El problema que a vegades ens trobem és que l’heu llogat a algú i al cap d’un temps, tot i que continueu cobrant el lloguer, resulta que detecteu que el vostre arrendatari ja no hi viu sinó que hi viu algú altre que no coneixeu. Això a la llarga pot ser un problema.

Per descomptat, des del Bufet Molina Bosch us aconsellem que no mantingueu situacions d’aquest tipus. Contacteu amb l’actual ocupant i formalitzeu un nou contracte d’arrendament al seu nom, si és que us interessa.

Abans, però, preveniu-vos. Recolliu al màxim d’informació que acrediti que el nou ocupant viu al vostre pis: factures de subministraments, fotos de la bústia, testimonis de veïns, envieu alguna carta certificada, etc.

A més, tingueu en compte que prèviament a formalitzar el contracte amb el nou ocupant, heu de resoldre l’actual contracte amb el vostre arrendatari. Si no ho aconseguiu per les bones, envieu-li un burofaxhttp://www.molinabosch.cat/blocs/index.php?lg=es&accio=show_post&id=86 donant-li un termini perquè faci fora l’actual ocupant i l’advertiu que, si no ho acompleix, donareu el contracte per resolt.

Un cop superat aquest termini, ja teniu via lliure per concertar el nou contracte, però conserveu totes les proves durant un temps prudencial, no fos cas que l’arrendatari retornés i exigís responsabilitats!

Facebook Twitter Linkedin Google +

Com us heu de comportar davant d’un cobrador de deutes?

12/12/2014

Com us heu de comportar davant d’un cobrador de deutes?

Hi ha diferents companyies que es dediquen a cobrar deutes a morosos. La més coneguda a Espanya és el Cobrador del frac. Als seus webs diuen que respecten escrupolosament la legalitat, però una cosa és el que diuen i l’altra el que fan.

L’estratègia d’alguns d’aquests col·lectius no es basa únicament en disfressar-se i presentar-se al teu lloc de treball o al teu domicili per fer-te passar vergonya en el teu entorn. N’hi ha que també es dediquen a trucar-te insistenment a hores intempestives, a cridar-te, a amenaçar-te i a coaccionar-te per intentar cobrar el deute el més aviat possible. A més, afegeixen uns interessos completament desproporcionats, considerats usurers, sobre el deute inicial.

Davant d’una situació d’aquest tipus, el Bufet Molina Bosch us recomanem el següent:

No heu de pagar al cobrador mentre el creditor inicial no us comuniqui fefaentment que li ha cedit el deute; us podríeu trobar que pagueu al cobrador i no quedeu alliberats del deute.

El cobrador no us pot cridar, insultar ni agredir, encara que estigueu a la seva oficina. Porteu un telèfon amb càmara digital i graveu-lo sense por. No us ho pot impedir ni li heu de demanar que ho consenteixi.

No heu de pagar interessos ni despeses que augmentin el deute de forma desproporcionada. Com a molt, l’interès legal del diner des que us van reclamar el deute per escrit.

Demaneu els rebuts i factures de tot allò que li aneu a pagar.

Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 22

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación