CAT ESP

El Bloc: Dret civil

RSS

És possible mentir en un judici?

14/02/2014
Sí, és possible. Però només ho poden fer determinades persones. Però quines?

Doncs bé, en el procés penal només poden mentir els denunciats, els investigats i els encausats. I ho poden fer tant com vulguin perquè la Constitució espanyola reconeix el dret a no confessar-se culpable, que és el mateix que admetre el dret a mentir. Així doncs, si s’opta per mentir i el jutge se n’adona, no podrà imposar una pena més elevada per aquest motiu.
 
Tant en el procés civil com en el laboral pot mentir la part que ha posat la demanda i la part demandada. Ara bé, si mentir acaba suposant que no ens donin la raó en el procediment, en l’àmbit civil suposa automàticament que ens condemnin en costes. En el procés laboral en canvi, només es condemnarà a pagar les costes si el jutge considera que qui ha interposat la demanda ho ha fet de forma temerària.
 
Qui no pot mentir mai en cap moment, amb l’advertiment que si ho fa se’l pot condemnar per un delicte de fals testimoni, és el denunciant, la víctima-denunciant, els testimonis en qualsevol procés, els pèrits i qualsevol altra persona que no es pugui considerar com a part afectada en el procediment.
 
Des de Bufet Molina Bosch recomanem sempre consultar amb un advocat abans d’iniciar cap tipus de procediment i preguntar-li sempre quines conseqüències pot suposar mentir en un procés judicial.
És possible mentir en un judici? Facebook Twitter Linkedin Google +

Què passa si us embarguen un local quan us falta poc per liquidar la hipoteca?

07/02/2014
Com sabeu, la crisi econòmica ha provocat que els bancs embarguin en massa habitatges i locals per cobrar-se els crèdits hipotecaris que els deutors no han pogut afrontar. Al contrari del que alguns podeu pensar, un cop embargat l’immoble, aquest no passa directament a disposició del banc, sinó que el jutjat organitza una subhasta on el major postor és qui s’emporta el local. Ara bé, què passa si a la subhasta no apareix ningú que se’l vulgui quedar?
 
En aquests casos, si la finca era el vostre habitatge habitual, el banc amb qui vau firmar la hipoteca pot quedar-se’l per un valor superior al 70% del preu de taxació, o bé pel 60% si el que es deu és inferior al 70%.  Ara bé, si l’immoble no és el vostre habitatge habitual, el percentatge mínim que el banc està obligat a pagar es redueix al 50%. En qualsevol cas, disposareu de tres opcions davant d’una subhasta sense èxit:
 
-  Si el que us quedava per pagar al banc és superior al percentatge que he comentat, podeu reclamar-li que us perdoni el total del vostre deute, però poden no fer-vos cas i reclamar-vos la diferència que falti per pagar, embargant-vos altres béns (el salari, dipòsits, etc.)
 
-  Si el que mancava per pagar és inferior al percentatge establert però teniu altres deutes pendents, el banc està obligat a retornar la resta dels vostres deutes fins a arribar a cobrir el 50 o el 70 per cent depenent de si es tracta del vostre habitatge habitual o no.  
 
-  Si no teniu cap altre deute pendent, i el que us quedava per pagar és inferior al percentatge corresponent, podeu reclamar al banc que us retorni la diferència a favor vostre.   
 
Així doncs, aquesta setmana el Bufet Molina Bosch us recomana que, en cas que desgraciadament us embarguin un immoble quan us faltava poc per liquidar la hipoteca, no us penseu que està tot perdut, perquè molt probablement en podreu treure algun sobrant que us permeti tirar endavant durant uns mesos o liquidar altres deutes.
Facebook Twitter Linkedin Google +

Compra de productes de segona mà a través d’Internet o en establiments especialitzats

31/01/2014
Últimament s’estan normalitzant molt les compres de productes de segona mà. Podeu fer-ho a través de pàgines web que connecten interessos de particulars, o bé adquirir productes usats en locals comercials. L’inconvenient d’aquestes operacions és que proporcionen menys garanties al comprador, en cas que el producte sigui defectuós.
 
En el cas dels locals comercials, us han d’oferir entre un any i dos de garantia, però haureu de demostrar que no n’heu fet un mal ús i que per tant, el producte no funciona per culpa vostra. Així doncs, us recomanem que abans de comprar, i per tal d’evitar ensurts, us assegureu que els productes de segona mà funcionen correctament. En qualsevol cas, l’establiment ha de disposar de fulls de reclamació i us ha de facilitar un tiquet o factura amb la qual pugueu demostrar la data de la compra i el preu que heu pagat pel producte.  
 
Pel que fa a les operacions de compravenda entre particulars gràcies a plataformes de contactes per Internet, les vostres garanties es redueixen molt. És el comprador qui té la responsabilitat de comprovar l’estat del producte i que funciona correctament. Si després us trobeu que falla o hi ha algun defecte que no havíeu advertit, disposeu de sis mesos per reclamar al venedor que us retorni els diners, però haureu de demostrar que el defecte ja existia abans de comprar-lo i que no ho vau poder advertir tot i que vau fer les comprovacions pertinents.
 
Així doncs, des del Bufet Molina Bosch recomanem que si compreu productes de segona mà, els comproveu detalladament i sense presses abans de pagar-ne el preu, i que demaneu el nom i l’adreça del venedor, sobretot si és particular, per si després li heu de reclamar quelcom.
Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación