CAT ESP

El Bloc: Dret civil

RSS

Tinc molts deutes. Puc repudiar una herència perquè els meus creditors no cobrin?

12/07/2013
Si teniu deutes i heu pensat repudiar una herència perquè no voleu que els vostres creditors cobrin, o bé perquè no voleu que el patrimoni de l'herència en resulti minorat, heu de saber que els creditors, a partir del moment en què repudieu l'herència, poden reclamar el cobrament dels seus crèdits directament contra els béns de l'herència.
 
Els creditors tenen el termini d'un any des que repudieu l'herència, és a dir, des que feu constar en una escriptura pública la vostra voluntat de no heretar. Per fer efectiu aquest dret cal que els creditors s'adrecin al Jutjat i li demanin que embargui els béns necessaris que conformen l'herència.
 
Ara bé, què passa si no feu res? O sigui, si no accepteu l'herència ni la repudieu? En aquest cas els vostres creditors podran sol·licitar al Jutjat que us pregunti si voleu acceptar o repudiar l'herència. Si no responeu, s'entendrà que l'heu repudiat i, a partir d'aquest moment, començarà a computar el termini d'un any perquè els creditors facin efectius els seus crèdits directament contra els béns de l'herència.
 
Així doncs, penseu-ho bé abans de prendre aquesta decisió ja que, si els creditors posen en marxa aquest procediment, no només no haureu aconseguit el vostre objectiu, sinó que posareu en un compromís a la resta d'hereus, ja que no podran vendre la seva part dels immobles de l'herència fins que es liquidi el deute.
Facebook Twitter Linkedin Google +

Petards i lesions

21/06/2013
Ara que estem en època de revetlles i petards cal anar molt en compte ja que depèn de com els manipuleu podeu provocar lesions a d'altres persones i generar algun tipus de responsabilitat.
 
Una lesió molt típica d'aquestes dates és la que es dóna en situacions de grups de persones tirant petards al voltant d'una foguera o en una plaça i, malauradament, un d'aquests petards emet una forta explosió que provoca un traumatisme acústic a l'oïda o una lleugera cremada que signifiqui anar a urgències. Si això comporta que amb una única visita al metge ja es cura, en aquest cas no hi ha cap responsabilitat per part de qui va tirar el petard ja que és una activitat tradicional durant les revetlles i no es pot considerar una activitat imprudent.
 
Ara bé, si dirigiu conscientment un petard contra una persona o un grup de persones per espantar-los o intimidar-los, amb la mala sort que l'explosió causa lesions a algú o a vàries persones, per exemple en un ull o en altres parts del cos que requereixen, a més de la primera assistència al servei d'urgències, un posterior tractament mèdic, en aquest cas estaríem davant d'una actuació imprudent i aquí sí que hi hauria responsabilitat penal i civil, que podria derivar en una pena de presó si la imprudència és greu i les lesions també són greus.
 
Cal tenir en compte que si aquestes lesions les provoca un menor d'edat, la responsabilitat civil, és a dir, la indemnització a què té dret la víctima, haurà de ser abonada pels pares o aquells que siguin els responsables del menor. La responsabilitat penal serà exclusiva del menor.
Facebook Twitter Linkedin Google +

Els locals han de contribuir al cost d'un elevador al vestíbul de l'edifici?

14/06/2013
En tota comunitat de propietaris en algun moment sorgeix alguna discussió sobre qui i com ha de contribuir a una despesa ordinària o extraordinària concreta; sobretot si a l'edifici hi ha locals que no tenen accés al vestíbul ni tenen comptadors de subministraments o bústia en el mateix lloc on ho tenen la resta de propietaris d'habitatges.
 
Un dels casos en que es plantegen més dubtes, per exemple, és el de si aquests locals han de contribuir al cost d'instal·lar un elevador a l'entrada de l'edifici, per tal que els disminuïts puguin salvar les escales de l'entrada. És evident que és una instal·lació que els locals mai no utilitzaran per res ni els beneficia directament i, per tant, seria lògic pensar que no hi han de contribuir.
 
Doncs, bé, segons el criteri dels tribunals, els locals han de pagar una part d'aquesta instal·lació, d'acord amb el seu coeficient de participació, ja que es considera que és una obra que millora les prestacions de l'edifici en general i, per aquest motiu, contribueix a augmentar el valor en conjunt de l'edifici. I si augmenta el valor de l'edifici, això repercuteix, encara que sigui en poca mesura, a augmentar el valor dels habitatges i també dels locals, per més que no utilitzaran mai aquest elevador.
 
Així dons, si en alguna reunió de veïns surt aquest tema, ja sabeu quins arguments heu de presentar als propietaris dels locals.
Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación