CAT ESP

El Bloc: Dret civil

RSS

Es pot llogar un immoble de varis propietaris?

07/04/2017
Potser perquè has heretat, potser perquè t’has divorciat o per qualsevol altre motiu, resulta que ets propietari d’un immoble juntament amb els teus germans, amb la teva ex-parella, etc. Si hi ha bona avinença entre els copropietaris, no hi ha cap problema. Ara bé, si sorgeix qualsevol conflicte o disparitat de criteris, et pots trobar en una situació desagradable i perjudicial a nivell econòmic.

Per exemple, si s’ha de posar l’immoble en lloguer, però resulta que no us poseu d’acord en el preu de la renda o la durada o en altres circumstàncies, qui pot decidir si es tira endavant o no? Doncs si es tracta de quatre germans copropietaris i tres decideixen que sí, aleshores el quart s’ha de conformar. Ara bé, sempre i quan es tracti d’un arrendament de tres anys de durada. Si es pretén pactar una durada superior, aleshores es requereix unanimitat dels copropietaris.

El problema el tindràs si sou dos germans o ex-parella al 50%. Aquí ningú té més poder de decisió que l’altre i, per tant, us trobeu en una situació d’estancament. Per tant, en aquests supòsits cal que busquis un acord per atribuir l’immoble a un sol propietari, solució que està bonificada a nivell fiscal, o bé que el veneu i us repartiu els diners. I si no aconsegueixes cap de les solucions anteriors, sempre et quedarà la via judicial per forçar a vendre l’immoble, tot i que no és una solució que aconsellem des del Bufet Molina Bosch, ja que la subhasta sempre és un mal negoci per al venedor.
Es pot llogar un immoble de varis propietaris? Facebook Twitter Linkedin Google +

El meu veí no em deixa viure tranquil

10/03/2017

Hi ha moltes maneres a través de les quals un veí pot pertorbar la tranquil·litat que vols gaudir a casa teva. Pot ser que un veí tingui una fuita d’aigua en una canonada, que aquesta es filtri cap a casa teva i et provoqui humitats o despreniments; pot ser que una fàbrica propera expulsi fums, vapors o olors fortament desagradables que van a parar al teu menjador; pot ser que un local d’oci produeixi sorolls exagerats o il·luminacions molestes durant la nit, etc.

No estàs obligat a suportar tota aquesta mena de pertorbacions o només fins a un cert límit. Si et trobes en una d’aquestes situacions, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que deixis constància del dany que t’estan produint. Això en alguns casos no és tan senzill (el cas dels vapors, olors, ones electromagnètiques) i convindrà que recorris a tècnics experts. En segon lloc, cal que ho comuniquis per burofax a la persona que ho provoca i que li demanis que deixi de fer-ho o que posi els mitjans per minimitzar-ho.

Finalment, si res d’això funciona o consideres que tens dret a cobrar una indemnització, caldrà que posis una demanda judicial per obligar-lo a corregir el seu comportament i que et compensi els danys que has patit. Però ull! No triguis més del necessari a posar-te en marxa perquè el termini de prescripció, si no l’interromps, és de tres anys.

El meu veí no em deixa viure tranquil Facebook Twitter Linkedin Google +

Descobriment i revelació de secrets

17/02/2017

En ocasions, en els procediments de separació o divorci, es dóna el supòsit que algun dels cònjuges hagi presentat en el judici documents personals del contrari, gràcies a la facilitat que ha tingut per apoderar-se’n a casa sense l’autorització d’aquest, per tal d’obtenir avantatges per aconseguir la guarda i custòdia dels fills comuns.

Has de saber que apoderar-te d’aquests documents, ja siguin de tipus mèdic, bancari, correus electrònics, etc. i presentar-los en el judici significa cometre el delicte de descobriment i revelació de secrets, que està castigat amb una pena d’un a quatre anys de presó i una multa de 12 a 24 mesos.

El procediment correcte per aconseguir aquesta prova, si la coneixes perquè hi havies tingut accés mentre les relacions de parella encara eren bones, és demanar al jutge que requereixi a l’hospital, al banc o qualsevol altra entitat pública o privada, empresa o particular, que aporti aquella documentació concreta que saps que existeix, perquè es pugui fer servir com a mitjà de prova en judici. En aquest cas no comets el delicte ja que no existeix l’apoderament sense l’autorització.

Així doncs, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que abans d’aportar un document de la part contrària a un procediment judicial (qualsevol que sigui), ho consultis amb l’advocat per tal d’evitar que se’t torni en contra.

Descobriment i revelació de secrets Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 22

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación