CAT ESP

El Bloc: Dret civil

RSS

Préstec entre familiars

11/11/2016

Necessites diners ràpid per fer alguna obra al teu habitatge, comprar un vehicle, liquidar un deute, etc. i els teus pares te’ls poden deixar? No és tan difícil gestionar-ho de manera que compleixi amb la legalitat i tinguis un cost mínim.

Es tracta de redactar un document de préstec en el que facis constar les teves dades completes i les del prestador, la quantitat que et deixa i la forma com t’ho entrega, i el termini per retornar-ho, de cop o de forma fraccionada. No cal que el préstec generi interès ni posar clàusules complexes sobre possibles incompliments i venciments anticipats. Amb un full n’hi ha d’haver prou.

Això sí, caldrà que totes les parts signeu aquest contracte i el presentis a l’oficina liquidadora que et quedi més aprop, juntament amb el model d’autoliquidació de l’impost de transmissions patrimonials degudament omplert. No et preocupis, aquest préstec no tributa, però cal liquidar-lo a la hisenda perquè després no et trobis amb problemes si et fan comprovacions per investigar l’entrega dels diners del préstec.

Si no vols redactar el contracte o vols que la gestió de liquidació de l’impost te la fem des del Bufet Molina Bosch, no dubtis a trucar-nos. Et recomanem que ho facis d’aquesta manera per estalviar-te maldecaps futurs amb la hisenda o inclús amb els teus prestamistes, si la relació arriba a deteriorar-se per aquest o altres motius.

Préstec entre familiars Facebook Twitter Linkedin Google +

La importància d’anar al metge després de tenir un accident de trànsit

04/11/2016

Després de patir un accident de trànsit és molt important que vagis al metge tot i que d’entrada pensis que no has patit cap lesió.

Sovint les lesions típiques produïdes per un accident de trànsit, com per exemple la fuetada cervical, tarden unes quantes hores en aparèixer. Doncs bé, si deixes passar massa temps per anar al metge, és molt probable que la companyia asseguradora pugui arribar a denegar el pagament de la indemnització que et pogués correspondre, ja que pot considerar que no existeix cap relació entre l’accident i les lesions que has patit.

Per això des del Bufet Molina Bosch et recomanem que després d’un accident de trànsit i encara que no tinguis cap tipus de dolor, vagis al metge perquè et faci una revisió exhaustiva i determini si tens algun tipus de lesió, encara que no hi hagi efectes apreciables en un primer moment. D’aquesta manera reduiràs al mínim les possibilitats que l’asseguradora denegui el pagament d’una possible indemnització que et pugui pertocar.

La importància d’anar al metge després de tenir un accident de trànsit Facebook Twitter Linkedin Google +

Una alternativa per accedir a l’habitatge

14/10/2016

Les figures més arxiconegudes per accedir a un habitatge són la compravenda i el lloguer. Ara bé, des de l’any passat tenim una nova figura a Catalunya híbrida de les dues anteriors. Es tracta de la compravenda temporal.

Diem que és un híbrid perquè es tracta d’una vertadera compra i, per tant, esdevens propietari ple de l’immoble, però per altra banda neix des de l’inici amb un termini final i quan aquest arriba, el dret de propietat retorna al propietari que havia venut.

El funcionament és el mateix que una compravenda normal, és a dir, pagues un preu i et converteixes en propietari, amb dret a hipotecar l’immoble, llogar-lo i quedar-te els lloguers, però sempre mantenint el límit temporal que hagis pactat quan compres, que ha de ser de mínim deu anys i màxim noranta-nou.

A criteri del Bufet Molina Bosch, aquest pot ser un bon instrument per afavorir l’accés a l’habitatge, ja que el preu de compra òbviament serà inferior, serà més fàcil accedir a la hipoteca, permetrà posar al mercat més habitatges que actualment estan buits, etc. Per altra banda, els propietaris venedors d’aquests habitatges temporals podran disposar de certa liquiditat immediata però sense haver de renunciar a recuperar la plena propietat d’allò que transmeten avui.

Per tant, t’animo a que coneguis aquesta figura i ens preguntis els avantatges que et pot oferir de cara a adquirir un habitatge.

Una alternativa per accedir a l’habitatge Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 22

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación