CAT ESP

El Bloc: Dret penal

RSS

Què cal fer si rebeu amenaces a través de les xarxes socials o el correu electrònic?

13/03/2015

Si algun dia sou víctimes d’amenaces, injúries, coaccions, etc. mitjançant les xarxes socials, el correu electrònic, el Whatsapp, etc., el primer que cal tenir en compte és que és molt important que quan rebeu aquests missatges ni els tanqueu un cop els hagueu llegit, ni apagueu l’ordinador, el telèfon o la tauleta on els hagueu rebut, perquè si ho feu algú us podria dir que en algun moment els heu pogut manipular.

El segon que cal fer és acudir al jutjat de guàrdia que tingueu més a prop per denunciar els fets. En aquests casos sempre és millor acudir al jutjat de guàrdia i no a la comissaria de policia, perquè al jutjat hi ha el secretari judicial que podrà aixecar acta on doni fe dels missatges que heu rebut.

Des del Bufet Molina Bosch us aconsellem que actueu el més ràpid possible i que carregueu la bateria de l’aparell on hi teniu els missatges, perquè d’aquesta manera donareu temps als òrgans judicials de fer la seva feina i augmentareu al màxim les garanties d’autenticitat del missatge que heu rebut.
Facebook Twitter Linkedin Google +

Quines conseqüències pot tenir no pagar una multa imposada per un jutjat?

13/02/2015

Les multes imposades per un jutjat de la jurisdicció penal ja sigui per un delicte o una falta cal pagar-les, perquè les conseqüències de no fer-ho poden ser pitjors que la multa.

El Codi penal estableix que el fet de no pagar una multa comportarà que per cada dos quotes de multa impagades s’haurà de complir un dia de presó. En el cas de les faltes es pot complir enlloc de la presó amb la localització permanent.

Per exemple, si el jutge us imposa una condemna de 60 dies multa a raó de 8 € al dia per desobeir o faltar al respecte a un agent de l’autoritat i no la pagueu, pot establir que hagueu de complir una condemna de 30 dies de presó.

Si bé és cert que el Codi penal permet que enlloc d’entrar a la presó es puguin fer treballs en benefici de la comunitat, també ho és que aquesta possibilitat queda a l’arbitri del jutge i no està obligat a concedir-ho.

Des del Bufet Molina Bosch recomanem que si us imposen una multa per un delicte o una falta, abans de no pagar-la, sol·liciteu al jutge que o bé us redueixi l’import o bé us permeti el fraccionament del pagament.

Facebook Twitter Linkedin Google +

Podeu gravar converses a la feina?

16/01/2015

Com a treballadors podeu gravar converses amb el vostre superior o altres companys de feina sense que ells ho sàpiguen, però no tot s’hi val. Heu de tenir en compte qui grava, perquè fareu servir aquella gravació, a qui li mostrareu i quin contingut és susceptible de ser mostrat.

Si feu servir la gravació per defensar els vostres interessos enfront de l’empresa, per exemple en un supòsit de mobing, acomiadament disciplinari, modificació de les funcions atribuïdes... podeu aportar aquest enregistrament com a prova en un judici si sou vosaltres mateixos qui ho heu gravat, sense que això vulneri el dret a la intimitat de l’altra persona gravada.

Ara bé, des del Bufet Molina Bosch us aconsellem que ho feu només per tal d’aconseguir un mitjà de prova que us serveixi en un judici, que no ho publiqueu a cap web ni mitjà d’accés públic ni privat i que només utilitzeu aquelles converses que tracten temes laborals que tinguin relació amb les persones que intervenen en el judici; la resta elimineu-ho.

D’aquesta manera tindreu una arma poderosa en judici i difícilment impugnable per l’altra part.
Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación