CAT ESP

El Bloc: Dret penal

RSS

Si cometo un delicte contra la seguretat vial em poden retirar el carnet de conduir?

09/01/2015

Si us condemnen com autors d’un delicte contra la seguretat vial ja sigui per conduir temeràriament, per excés de velocitat, per conduir sota la influència de begudes alcohòliques o simplement perquè us heu negat a realitzar les proves d’alcoholèmia, us imposaran també la privació del dret de conduir.

I què vol dir això? Doncs això vol dir que us retiraran el permís i no podreu conduir cap tipus de vehicle, ni tant sols un ciclomotor, fins que no hagi transcorregut el temps de la privació que us hagin imposat.

Si us imposen una pena de privació del dret de conduir superior a dos anys perdreu també la vigència del permís. Això implica que un cop transcorregut el termini de privació que us hagin imposat haureu de tornar a examinar-vos per obtenir el carnet.

Des del Bufet Molina Bosch us recomanem que si us retiren el carnet no conduïu cap tipus de vehicle, ja que si us enxampen us imputaran un nou delicte contra la seguretat vial i haureu de tornar a passar pel jutjat amb el problema de què ja tindreu antecedents penals.
Facebook Twitter Linkedin Google +

Com us heu de comportar davant d’un cobrador de deutes?

12/12/2014

Com us heu de comportar davant d’un cobrador de deutes?

Hi ha diferents companyies que es dediquen a cobrar deutes a morosos. La més coneguda a Espanya és el Cobrador del frac. Als seus webs diuen que respecten escrupolosament la legalitat, però una cosa és el que diuen i l’altra el que fan.

L’estratègia d’alguns d’aquests col·lectius no es basa únicament en disfressar-se i presentar-se al teu lloc de treball o al teu domicili per fer-te passar vergonya en el teu entorn. N’hi ha que també es dediquen a trucar-te insistenment a hores intempestives, a cridar-te, a amenaçar-te i a coaccionar-te per intentar cobrar el deute el més aviat possible. A més, afegeixen uns interessos completament desproporcionats, considerats usurers, sobre el deute inicial.

Davant d’una situació d’aquest tipus, el Bufet Molina Bosch us recomanem el següent:

No heu de pagar al cobrador mentre el creditor inicial no us comuniqui fefaentment que li ha cedit el deute; us podríeu trobar que pagueu al cobrador i no quedeu alliberats del deute.

El cobrador no us pot cridar, insultar ni agredir, encara que estigueu a la seva oficina. Porteu un telèfon amb càmara digital i graveu-lo sense por. No us ho pot impedir ni li heu de demanar que ho consenteixi.

No heu de pagar interessos ni despeses que augmentin el deute de forma desproporcionada. Com a molt, l’interès legal del diner des que us van reclamar el deute per escrit.

Demaneu els rebuts i factures de tot allò que li aneu a pagar.

Facebook Twitter Linkedin Google +

Com se segueix un procediment penal contra un menor?

05/12/2014

Als menors de 18 anys però majors de 14 que cometen un delicte o una falta se’ls tracta diferent que als majors d’edat. D’entrada, la jurisdicció que els haurà de tractar és la jurisdicció de menors, i serà la Fiscalia de Menors qui investigui els fets.

En els processos de menors, si la víctima i el menor denunciat hi estan d’acord, es permet que s’iniciï un procés de mediació per intentar que el menor pugui reparar el dany que hagi causat. Això sí, prèviament caldrà que el menor reconegui els fets.

Quan la Fiscalia considera que ja ha investigat els fets, llavors l’expedient passa a mans del Jutjat de Menors, que s’encarregarà de fer el judici. Les penes que pot imposar el jutge de menors no són les mateixes que les dels adults, sinó que varien en funció de la situació personal, familiar, social i educativa o laboral de cada menor.

Us recomanem que en cas que tingueu un fill que es troba immers en un procés de menors, contracteu un advocat habilitat per exercir a la jurisdicció de menors. Al Bufet Molina Bosch podeu comptar amb un advocat habilitat que de ben segur us podrà ajudar.

Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación