CAT ESP

El Bloc: Dret penal

RSS

No retorneu les arres duplicades en tots els casos

17/10/2014

La majoria tenim al cap com funciona més o menys una operació de compra-venda d’un habitatge en la que s’hagi pactat prèviament que s’entrega una quantitat en concepte d’arres. Ara bé, el que ja no se sap tant és què passa si algú té un dret de tanteig sobre aquest mateix immoble.

El propietari d'una finca ha d'informar necessàriament de qualsevol negoci de venda que afecti l'immoble a qui disposa d'un dret de tanteig sobre el mateix, per si aquest vol comprar pel mateix preu i condicions. Com que se l’ha d’informar per escrit, de manera que en quedi constància, cal tenir en compte com afecta això al document d’arres que prèviament s’hagi signat amb el possible comprador.

Si el que ostenta el dret de tanteig està disposat a comprar pel mateix preu, la comunicació que se li ha fet és una oferta vinculant per al venedor i ja no es pot canviar el preu ni les condicions. Això vol dir que haureu de desfer les arres que havíeu pactat amb l’interessat a comprar i formalitzar la venda amb el que ostenta el dret de tanteig.

Per aquest motiu el Bufet Molina Bosch us recomana que introduïu al contracte d’arres una clàusula que us permeti resoldre-les sense que hagueu de tornar-les duplicades en el cas que qui té el dret preferent de tanteig, el faci valdre.

Facebook Twitter Linkedin Google +

Què és el delicte de sedició?

30/09/2014

Segons el Codi penal espanyol cometran un delicte de sedició aquells que s’alcin pública i tumultuàriament per impedir, per la força o fora de les vies legals, que s’apliquin les lleis o que qualsevol autoritat, corporació oficial o funcionari públic exerceixi legítimament les seves funcions o compleixi els seus acords o les resolucions administratives o judicials.

Per tant, des del Bufet Molina Bosch creiem que no cometen un delicte de sedició els que acudeixin a les manifestacions que s’han convocat avui davant de tots els ajuntaments de Catalunya en contra de la suspensió per part del Tribunal Constitucional de la Llei de consultes no referendàries i el Decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014.

En cap cas s’han convocat aquestes manifestacions amb l’objectiu d’impedir que s’apliquin les lleis, si no per fer valdre una reivindicació, concretament, la de que es pugui votar en una consulta organitzada pel govern de la Generalitat. A més, el dret de manifestació també està reconegut a la pròpia Constitució espanyola com a dret fonamental, sempre que es faci de forma pacífica, com és el cas

Facebook Twitter Linkedin Google +

Què cal tenir en compte si us han entrat a robar a casa?

05/09/2014

Si us han entrat a robar a casa des de Bufet Molina Bosch us recomanem que mantingueu la calma i, abans de res, truqueu al 112 per informar-ne. És vital que els agents de policia tinguin constància del robatori el més aviat possible per poder-ne obtenir proves.

 

És molt important també que no toqueu res ni canvieu cap objecte de lloc mentre no arribin els agents. Agafar el pany d’una porta o obrir o tancar una finestra sense que els agents hagin arribat podria comportar la pèrdua de proves que permetin identificar als lladres, com ara les empremtes digitals.

 

Quan la policia hagi marxat ja serà el moment de recollir tot allò que hagi quedat fora de lloc i comunicar el succés a la vostra asseguradora, per tal que us cobreixi els danys.

 

Si amb les proves recollides les autoritats judicials són capaces d’identificar als autors dels fets se’ls jutjarà per un possible delicte de robatori amb força dins de casa habitada, el que pot comportar penes de fins als cinc anys de presó.
Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación