CAT ESP

El Bloc: Dret penal

RSS

Com ho he de fer per cancel•lar els antecedents penals?

04/07/2014

Cancel·lar els antecedents penals és important perquè un antecedent, per exemple, pot complicar l’obtenció d’un visat per viatjar a l’estranger, o pot comprometre la negociació amb el Ministeri Fiscal en cas d’un nou procediment penal. 

En primer lloc per poder cancel·lar els antecedents penals és necessari que transcorri un cert temps des que es va complir la condemna. Aquest temps variarà segons la pena imposada sigui menys o més greu i podrà ser de sis mesos, o de dos, tres o cinc anys. 

Per al cas que la pena no s’hagués arribat a complir perquè el jutge va concedir la suspensió de la condemna, caldrà esperar a complir primer el termini de la suspensió, que pot ser de dos o tres anys. Un cop extingit aquest termini caldrà comptar el temps corresponent per la cancel·lació, des del dia en que la pena hagués quedat complerta. 

El segon requisit és presentar la sol·licitud al Ministeri de Justícia. És important, tot i que també és opcional, presentar junt amb la sol·licitud un certificat del secretari judicial on expliqui que la condemna ja està complerta. 

Des del Bufet Molina Bosch recomanem a les persones que tinguin antecedents penals que en tramitin la seva cancel·lació i que ho facin amb un advocat, perquè sovint pot ser complicat aplicar els terminis que estableix la llei.
Facebook Twitter Linkedin Google +

Què pot passar si compreu productes robats?

25/04/2014

Què pot passar si, per exemple, compreu una bicicleta de segona mà i sabeu que aquesta bicicleta ha estat robada? Doncs que us poden imputar un delicte de receptació.

I què és la receptació? Doncs la receptació és un delicte pel qual es castiga a qui, amb ànim de treure’n un benefici propi, ajudi a aprofitar-se dels efectes furtats, robats, estafats o apropiats indegudament per una altra persona. Les penes en aquests casos poden arribar fins als dos anys de presó.

Dit d’una altra manera, si compreu, canvieu o inclús obteniu de franc un objecte que sabeu que ha estat furtat, robat, estafat o apropiat indegudament, estareu incorrent en un delicte de receptació.

No cal però, que sapigueu exactament com han robat la bicicleta; n’hi ha prou amb que conegueu el seu origen il·lícit perquè us condemnin per receptació.

Un indici clar de que un objecte que volem comprar ha sigut robat és quan el seu preu és manifestament inferior al preu de mercat.

Per tant, des de Bufet Molina Bosch recomanem que us assegureu d’on prové qualsevol producte de segona mà que vulgueu adquirir. Una bona manera de fer-ho és demanar al venedor que us faciliti la factura de compra de l’objecte que esteu comprant per comprovar que el va adquirir lícitament.

Facebook Twitter Linkedin Google +

En una detenció, és millor declarar o no declarar?

28/02/2014
Si alguna vegada us detenen heu de saber que com a detinguts teniu una sèrie de drets, entre els quals hi ha el dret a no declarar. Aquest dret és molt important ja que en un moment donat de la detenció haureu de prestar declaració davant l’agent instructor.
 
És en aquest moment quan heu de decidir sense l’ajuda del vostre advocat, que hi serà present, si declareu davant de l’agent de policia o bé us espereu i ho feu davant del jutge.
 
Des del Bufet Molina Bosch recomanem no declarar davant l’agent de policia i esperar-vos a poder-ho fer davant del jutge per una senzilla raó: el vostre advocat no us podrà assessorar fins que no s’hagi acabat la declaració. Per tant, si el vostre advocat no us pot assessorar, abans de dir res convé callar i esperar. Així, abans de declarar davant el jutge el vostre lletrat ja haurà pogut examinar la investigació i us haurà pogut dir què és el que us convé dir i què no. I segur que no direu res que no havíeu de dir.
 
Així doncs, com que el fet d’acollir-vos al vostre dret a no declarar davant l’agent de policia en cap cas us pot perjudicar, és més convenient esperar-se i explicar la vostre versió dels fets davant el jutge que instrueixi la causa.
Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación