CAT ESP

El Bloc: Dret penal

RSS

Conduir sota els efectes de l'alcohol

30/03/2012
D'entrada, i per raons òbvies, us aconsellem que no agafeu mai el cotxe si us trobeu sota els efectes de l'alcohol. Però si alguna vegada us aturen mentre conduïu per fer-vos la prova de detecció alcohòlica, heu de saber que conduir amb una taxa superior als 0,25 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, però inferior als 0,60 mil·ligrams, pot comportar la imposició d'una sanció administrativa amb pèrdua de punts del carnet o inclús una condemna penal per un delicte contra la seguretat del trànsit. El motiu per imposar una sanció o una altra depèn de si la taxa és més o menys alta i si existeixen o no símptomes d'embriaguesa.
Per al cas que la taxa sigui superior als 0,60 mil·ligrams per litre, la condemna penal és automàtica, sense cap més prova.
La condemna penal que us poden imposar en els dos casos va dels 3 als 6 mesos de presó i la prohibició de conduir per temps d'un a quatre anys. Per tant, els agents de policia només us citaran perquè acudiu al jutjat de guàrdia si doneu un resultat superior als 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat en les proves d'alcoholèmia, o bé doneu una taxa inferior però mostreu símptomes d'embriaguesa.
Es poden considerar símptomes d'embriaguesa el trobar-vos involucrats en un accident de trànsit, despendre olor a alcohol o tenir la parla pastosa, entre d'altres.
Finalment també és important saber que si us negueu a realitzar les proves de detecció alcohòlica, us poden castigar amb la pena de sis mesos a un any de presó i la prohibició de conduir per temps d'un a quatre anys.
En conclusió, si us trobeu alguna vegada en un control d'alcoholèmia, no us negueu mai a fer les proves de detecció alcohòlica, mantingueu una actitud calmada i de col·laboració.
Facebook Twitter Linkedin Google +

Gravació de converses

16/03/2012
Qui més qui menys s'ha preguntat alguna vegada si pot gravar les converses que mantingui amb una altra persona, sense que aquesta ho sàpiga. Doncs bé la resposta a aquesta pregunta és que sí, sempre i quan el que grava la conversa en sigui un dels intervinents.
I per què? Doncs perquè si bé és cert que la constitució reconeix com a dret fonamental el secret de les comunicacions, també és cert que no es garanteix el manteniment del secret dels pensaments que un ciutadà comunica a un altre. Això vol dir que si vull gravar una conversa que mantinc amb una altra persona puc fer-ho, però un cosa diferent seria gravar una conversa que mantenen unes persones, sense que elles ho sàpiguen i en la que jo no hi estic intervenint.
Ara bé, de que em serveix gravar una conversa? Doncs em serveix com a mitjà de prova per exemple, per si m'estan fent mobbing a l'empresa on treballo; o per si vull donar de baixa un servei i no faciliten la direcció on puc enviar la notificació de baixa; per si rebo amenaces o insults per part d'una altra persona, etc.
En definitiva, el que cal saber és que per gravar una conversa hi he d'intervenir directament, i que no puc gravar les converses dels demés.
Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación