CAT ESP

El Bloc: Dret penal

RSS

Puc canviar el pany d’un arrendatari que no em paga?

17/03/2017

La resposta és rotunda: no. Ja que si ho fas estaràs cometent un delicte de coaccions castigat amb una pena de multa de fins a tres mesos si no utilitzes violència i amb una pena de fins a tres anys de presó si la coacció la realitzes amb violència.

El delicte de coaccions es comet quan algú pressiona o compel·leix algú perquè dugui a terme una conducta que no desitja, sigui justa o injusta, o l’hi impedeixi realitzar els actes que vol executar.

Per exemple, és una coacció si talles la llum i l’aigua d’un habitatge perquè vols que l’arrendatari que hi viu et pagui les rendes mensuals degudes. O també ho és quan, per exemple, amb la concurrència de vàries persones acuts al despatx d’un empresari i l’obligues a readmetre a un treballador.

Per tant, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que vagis molt amb compte abans de fer qualsevol cosa que pugui suposar una coacció, i que ens consultis abans de res quina és la millor solució per tal d’aconseguir allò que vols.

<!-- [if gte mso 9]> <w:LsdE
Puc canviar el pany d’un arrendatari que no em paga? Facebook Twitter Linkedin Google +

Descobriment i revelació de secrets

17/02/2017

En ocasions, en els procediments de separació o divorci, es dóna el supòsit que algun dels cònjuges hagi presentat en el judici documents personals del contrari, gràcies a la facilitat que ha tingut per apoderar-se’n a casa sense l’autorització d’aquest, per tal d’obtenir avantatges per aconseguir la guarda i custòdia dels fills comuns.

Has de saber que apoderar-te d’aquests documents, ja siguin de tipus mèdic, bancari, correus electrònics, etc. i presentar-los en el judici significa cometre el delicte de descobriment i revelació de secrets, que està castigat amb una pena d’un a quatre anys de presó i una multa de 12 a 24 mesos.

El procediment correcte per aconseguir aquesta prova, si la coneixes perquè hi havies tingut accés mentre les relacions de parella encara eren bones, és demanar al jutge que requereixi a l’hospital, al banc o qualsevol altra entitat pública o privada, empresa o particular, que aporti aquella documentació concreta que saps que existeix, perquè es pugui fer servir com a mitjà de prova en judici. En aquest cas no comets el delicte ja que no existeix l’apoderament sense l’autorització.

Així doncs, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que abans d’aportar un document de la part contrària a un procediment judicial (qualsevol que sigui), ho consultis amb l’advocat per tal d’evitar que se’t torni en contra.

Descobriment i revelació de secrets Facebook Twitter Linkedin Google +

Què he de fer si, per error, m’ingressen diners en el meu compte bancari?

13/01/2017

Si un dia t’adones que, per error, el banc o qualsevol persona t’ha fet un ingrés o una transferència al teu compte bancari, sense que existeixi cap raó per rebre aquesta quantitat, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que comuniquis al teu banc que aquests diners no són teus i, per tant, que els retornin al seu legítim propietari.

Et recomanem això perquè, si no ho fas, pots incórrer en un delicte d’apropiació indeguda castigat amb una pena de tres a sis mesos de multa, si la quantitat de diners ingressada supera els 400,00 €, o en un delicte lleu castigat amb una pena de multa d’un a dos mesos, si la quantitat és inferior als 400,00 €.

Igualment, si et trobes una quantitat de diners a qualsevol lloc, cal que ho comuniquis a l’autoritat ja que, encara que et sembli que ningú no ho pot saber, podria molt ben ser que aquells bitllets estiguessin marcats i et poguessin seguir el rastre a mesura que te’ls gastessis, de manera que encara seria més evident que no has tingut cap voluntat de tornar-los.

Però si el que trobes és alguna cosa que té valor artístic, històric, cultural o científic, encara que ho hagis desenterrat en un solar, si no ho entregues i t’enxampen, la pena prevista és de presó, d’entre sis mesos i dos anys.

Tot i així, si decideixes no retornar-ho, que sàpigues que el delicte lleu prescriurà al cap d’un any i la resta al cap de cinc anys des que et van ingressar els diners o te’ls vas trobar.

Què he de fer si, per error, m’ingressen diners en el meu compte bancari? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 21

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación