CAT ESP

El Bloc: Dret penal

RSS

T’has trobat un cotxe aparcat al teu gual i no pots entrar al teu pàrquing?

25/11/2016

Passa cada dia al matí i a la tarda. Vius al davant o al costat d’una escola i a l’hora d’entrada i de sortida de las criatures el pares estacionen en doble fila, o deixen el cotxe a sobre de la vorera mentre entren a l’escola a buscar els nens; inclús el deixen en el gual d’entrada a l’aparcament de casa teva. Quan arribes a casa et trobes que no pots entrar al teu garatge perquè hi ha un cotxe que t’ho impedeix.

Si avises fent sonar la botzina del teu cotxe i el propietari apareix immediatament, no passa res. Ara bé, si per més que la facis sonar, no apareix el conductor, cal que avisis a la grua municipal. Però compte! Si en el temps que passa des que has avisat a la grua i mentre no arriba, apareix el conductor del vehicle i vol marxar del lloc, no el privis de fer-ho posant-te, per exemple, davant del seu cotxe o situant el teu vehicle de forma que no pugui marxar, tot esperant que arribi la grua. Estaries cometent un delicte lleu de coaccions, castigat amb una pena de multa d’un a tres mesos.

Si et trobes en aquesta situació, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que deixis marxar el vehicle però que prenguis fotos per deixar-ne constància i, quan arribi la grua, expliquis què ha passat. Si això passa vàries vegades, val més presentar una queixa a l’ajuntament perquè col·loqui algun agent per regular la circulació dels vehicles que paren a recollir el nens i aleshores el tindràs a prop perquè pugui posar una multa a un vehicle si li ho demanes.

T’has trobat un cotxe aparcat al teu gual i no pots entrar al teu pàrquing? Facebook Twitter Linkedin Google +

És delicte no pagar la pensió d’aliments?

21/10/2016

Com ja us vàrem explicar al post sobre les insolvències punibles, el fet de no pagar la pensió d’aliments a favor dels fills, o bé la pensió d’aliments a favor del cònjuge o la prestació compensatòria constitueix un delicte d’impagament de pensions.

Ara bé, perquè això sigui així primer cal que l’impagament es produeixi com a mínim en dues mensualitats consecutives o bé quatre de no consecutives.

Per altra banda també cal que l’impagament no es produeixi degut a l’incapacitat econòmica de qui les deu. Es a dir, cal que l’incomplidor no pagui tot i tenir la capacitat econòmica suficient per fer-ho. Això vol dir que si una persona no paga perquè econòmicament no pot, no se’l podrà condemnar.

Les penes que se li poden imposar a la persona que comet un delicte d’impagament de pensions poden ser de tres mesos a un any de presó o de multa de sis a vint-i-quatre mesos. La condemna comportarà sempre el pagament de les pensions degudes.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem, però, que abans de posar cap denúncia per un impagament de pensions ens ho consultis, atès que caldrà valorar si et surt més a compte formular una denuncia o bé només una execució civil si l’únic que vols és cobrar el que et deuen.

És delicte no pagar la pensió d’aliments? Facebook Twitter Linkedin Google +

L’ordre de protecció en els casos de violència de gènere

23/09/2016

Si has estat víctima d’una violència de gènere i el jutjat t’ha atorgat una ordre de protecció mentre no es realitza el judici, cal que tinguis en compte que aquesta ordre no la pots vulnerar ni tu ni la persona a qui se li ha establert aquesta ordre.

D’aquesta manera i per exemple, encara que tots dos decidiu de mutu acord passar per alt l’ordre d’allunyament un jutge us pot condemnar per un trencament de mesura cautelar: a tu com a inductora i a l’agressor com a autor del delicte. Per tant, cal complir amb l’ordre de protecció fins que aquesta no s’acabi o el jutge la retiri.

Per altra banda també és important saber que si un cop fet el judici el jutge dicta una sentència absolutòria, l’ordre de protecció deixarà d’estar vigent encara que la recorris. Ara bé, això serà així sempre que el jutge no hagi dit expressament a la sentència que la ordre quedarà vigent mentre no es resolguin els recursos que s’hi interposin. Per tant, si no vols que l’odre de protecció deixi d’estar vigent en cas que absolguin a l’agressor mentre es tramita el recurs d’apel·lació, és imprescindible que l’advocat que et defensi així ho demani a l’acte del judici.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que tant abans com després de formular una denúncia per violència de gènere t’assessoris amb un advocat, amb independència de l’assessorament que puguis rebre per part d’organismes com els Mossos d’Esquadra o el Casal de la Dona. D’aquesta manera, a part de tenir un coneixement més ampli dels teus drets com a víctima, sabràs què has de fer en tot moment per no quedar desprotegida ni desemparada.

L’ordre de protecció en els casos de violència de gènere Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 21

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación