CAT ESP

El Bloc: Dret penal

RSS

Simular ser víctima d’un delicte

27/05/2016

Hi ha qui al haver perdut, per exemple, l’ordinador portàtil perquè se l’ha deixat en una cafeteria i quan ha tornat a buscar-lo ja no hi era, ha posat una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra dient que ha estat víctima d’un robatori amb intimidació i que li han robat l’esmentat ordinador. Això ho fan per mirar de cobrar de l’assegurança el valor de l’ordinador ja que la pèrdua o inclús si l’han sostret mitjançant un furt, no entren dins de l’assegurança i, per tant, no es pot cobrar de l’asseguradora.

Aquesta actuació està castigada en el Codi penal com una simulació de ser víctima d’un delicte com a mitjà per realitzar una estafa a la companyia asseguradora i està castigat amb una pena de presó d’un any i nou mesos a tres anys si el valor de l’objecte que es denuncia com a sostret supera els 400,- euros. Si no ho supera, la pena és d’una multa de sis a dotze mesos. En el cas de que no s’arribi a cobrar de l’asseguradora, estaríem davant d’una simulació de delicte com a mitjà per realitzar una estafa, en grau de temptativa, i la pena seria també de multa de sis a dotze mesos.

Des del Bufet Molina Bosch us recomanem que no simuleu ser víctima d’un delicte ja que les conseqüències són pitjors que el valor de la pèrdua que es pot haver tingut.

Simular ser víctima d’un delicte Facebook Twitter Linkedin Google +

Delictes de treballadors que comporten responsabilitat penal de la meva empresa

22/04/2016

Actualment les persones jurídiques (empreses, fundacions, associacions, etc.) poden ser responsables penalment. Ho poden ser d’aquells delictes que els seus representants o treballadors (en determinats casos) hagin comès en benefici d’elles.

No tots els fets delictius poden ser comesos per una persona jurídica, sinó només uns determinats tipus, perquè és evident que un robatori amb violència i intimidació o un delicte de lesions no el pot cometre una persona jurídica.

Per tant, has de tenir present que si comets un determinat tipus de delicte mitjançant l’empresa que dirigeixes o en la que hi treballes, et pots trobar que et condemnin a títol particular i, a més, imposin una multa a la teva empresa, li tanquin un local o inclús la dissolguin.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que ens consultis de quina manera pots evitar que la teva empresa sigui responsable d’un delicte per culpa de l’actuació de l’administrador, d’un representant o d’algun dels teus treballadors.
Facebook Twitter Linkedin Google +

És vàlida la targeta d’aparcament per a discapacitats?

19/02/2016

Si disposes d’una targeta d’aparcament per a discapacitats que et permet aparcar el vehicle en els llocs especialment reservats, has de saber que l’única targeta vàlida és l’original que et facilita l’administració.

Hi ha famílies que, en tenir dos vehicles, fan una fotocòpia en color de la targeta i així en tenen una per a cada cotxe i no han d’anar canviant l’original d’un cotxe a l’altre.

Si això ho detecta un policia, acostuma a denunciar-ho perquè ho considera un delicte de falsificació en document públic. La pena prevista per aquest delicte en el Codi penal és de sis mesos a tres anys de presó i una multa de sis a dotze mesos.

Així doncs, des del Bufet Molina Bosch et recomano que si tens una targeta d’aparcament per a discapacitats i tens dos vehicles, t’adrecis a l’administració que te l’ha concedit i en demanis un duplicat autèntic. Hauràs de suportar un cost mínim de la taxa però t’estalviaràs el risc que t’obrin un procediment judicial penal pel delicte de falsificació i que te n’hagis de defensar amb un advocat.
Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 21

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación