CAT ESP

El Bloc: Dret de família

RSS

Puc obligar a vendre un habitatge que també és propietat d’algú altre?

27/01/2017

Hi ha moltes situacions en què la propietat d’un immoble és compartida entre més d’una persona. Per exemple, germans que han heredat dels pares, el matrimoni que compra per meitats indivises, etc. Ara bé, això vol dir que has de romandre en aquesta situació per sempre més, si un dels propietaris no vol vendre la seva part ni comprar la teva?

La resposta ha de ser forçosament negativa. No estàs obligat a compartir una propietat si no ho havies pactat expressament, cosa que, per altra banda, ha de ser obligatòriament només amb caràcter temporal. Per tant, si el mecanisme amistós no funciona perquè les parts no us poseu d’acord amb el preu de l’immoble pel qual s’ha de vendre ni en que un dels propietaris s’ho adjudiqui tot pagant a la resta la part que els pertocaria, aleshores no queda més remei que demanar-ho per la via judicial.

Ara bé, des del Bufet Molina Bosch aconsellem aquesta solució com a últim recurs ja que, si bé es taxarà la finca per un pèrit independent, si les parts no us poseu d’acord, pot acabar amb què la finca surti a subhasta perquè la compri un tercer a preu de saldo.

Puc obligar a vendre un habitatge que també és propietat d’algú altre? Facebook Twitter Linkedin Google +

Com pots pagar fàcilment les despeses d’una herència?

20/01/2017

En moltes ocasions els hereus aprofiten els dies previs i immediatament posteriors a la mort del causant per retirar diners dels comptes del difunt per tal de fer front a les despeses que els generarà la tramitació i adquisició de l’herència, ja que potser no disposen de prou liquidesa. Encara que moralment puguis pensar que això no és discutible ja que, a fi de comptes, aquells diners han d’acabar sent teus, legalment no és correcte, pot generar conflictes entre hereus i, si el banc se n’assabenta, pot bloquejar-te els comptes.

Així doncs, el més fàcil, tant si has deixat una herència de poc valor com si és quantiosa i no vols que això suposi un maldecap per als teus hereus, cal que prevegis aquesta situació.

Des del Bufet Molina Bosch et proposem que contractis una assegurança de vida amb un capital suficient per pagar els impostos i la resta de despeses de formalització de l’herència (advocat, notari, registre, etc.). Els beneficiaris d’aquest capital han de coincidir amb els teus hereus, de manera que quan tu faltis ells podran fer efectiu aquest capital immediatament, inclús sense haver acceptat encara la teva herència i, amb aquests diners, podran formalitzar l’acceptació de l’herència i pagar-ne totes les despeses sense haver de pagar-ho de la seva butxaca o demanar un préstec.

Com pots pagar fàcilment les despeses d’una herència? Facebook Twitter Linkedin Google +

Préstec entre familiars

11/11/2016

Necessites diners ràpid per fer alguna obra al teu habitatge, comprar un vehicle, liquidar un deute, etc. i els teus pares te’ls poden deixar? No és tan difícil gestionar-ho de manera que compleixi amb la legalitat i tinguis un cost mínim.

Es tracta de redactar un document de préstec en el que facis constar les teves dades completes i les del prestador, la quantitat que et deixa i la forma com t’ho entrega, i el termini per retornar-ho, de cop o de forma fraccionada. No cal que el préstec generi interès ni posar clàusules complexes sobre possibles incompliments i venciments anticipats. Amb un full n’hi ha d’haver prou.

Això sí, caldrà que totes les parts signeu aquest contracte i el presentis a l’oficina liquidadora que et quedi més aprop, juntament amb el model d’autoliquidació de l’impost de transmissions patrimonials degudament omplert. No et preocupis, aquest préstec no tributa, però cal liquidar-lo a la hisenda perquè després no et trobis amb problemes si et fan comprovacions per investigar l’entrega dels diners del préstec.

Si no vols redactar el contracte o vols que la gestió de liquidació de l’impost te la fem des del Bufet Molina Bosch, no dubtis a trucar-nos. Et recomanem que ho facis d’aquesta manera per estalviar-te maldecaps futurs amb la hisenda o inclús amb els teus prestamistes, si la relació arriba a deteriorar-se per aquest o altres motius.

Préstec entre familiars Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6 7 8 9

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación