CAT ESP

El Bloc: Dret de família

RSS

És possible mentir en un judici?

14/02/2014
Sí, és possible. Però només ho poden fer determinades persones. Però quines?

Doncs bé, en el procés penal només poden mentir els denunciats, els investigats i els encausats. I ho poden fer tant com vulguin perquè la Constitució espanyola reconeix el dret a no confessar-se culpable, que és el mateix que admetre el dret a mentir. Així doncs, si s’opta per mentir i el jutge se n’adona, no podrà imposar una pena més elevada per aquest motiu.
 
Tant en el procés civil com en el laboral pot mentir la part que ha posat la demanda i la part demandada. Ara bé, si mentir acaba suposant que no ens donin la raó en el procediment, en l’àmbit civil suposa automàticament que ens condemnin en costes. En el procés laboral en canvi, només es condemnarà a pagar les costes si el jutge considera que qui ha interposat la demanda ho ha fet de forma temerària.
 
Qui no pot mentir mai en cap moment, amb l’advertiment que si ho fa se’l pot condemnar per un delicte de fals testimoni, és el denunciant, la víctima-denunciant, els testimonis en qualsevol procés, els pèrits i qualsevol altra persona que no es pugui considerar com a part afectada en el procediment.
 
Des de Bufet Molina Bosch recomanem sempre consultar amb un advocat abans d’iniciar cap tipus de procediment i preguntar-li sempre quines conseqüències pot suposar mentir en un procés judicial.
És possible mentir en un judici? Facebook Twitter Linkedin Google +

Es pot adoptar el fill de la parella?

20/12/2013
Si estàs compartint la teva vida amb una persona que té un fill/a, fruit d’una relació anterior, et pots plantejar adoptar la criatura si hi has entaulat un vincle prou sòlid. Ara bé, també ho pots fer si tots dos progenitors de la criatura estan vius?
 
La resposta a aquesta pregunta dependrà de les circumstàncies de l’adoptant, del menor i dels seus progenitors. És clar que l’adoptant ha de poder demostrar que el seu vincle amb la parella és estable i que aquesta presta el seu consentiment perquè adopti  el seu fill. A més , si l’adoptat té més de dotze anys , ha de prestar el seu consentiment expressament.
 
El problema es pot suscitar quan l’altre/a progenitor/a de l’adoptat no vulgui prestar el seu consentiment a que una altra persona adopti  el seu fill. Si aquest progenitor manté un vincle afectiu amb la criatura i compleix amb les seves responsabilitats com a tal, difícilment s’autoritzarà l’adopció.
 
Ara bé, si el progenitor que s’hi nega no ha acomplert regularment amb les seves responsabilitats parentals envers el fill,  l’adoptant pot demanar que li permetin adoptar el seu fill sense que ni se li pregunti al progenitor incomplidor si hi està d’acord o no.
 
Per tirar endavant aquest procediment sense dificultats, des del Bufet Molina Bosch us recomanem que prèviament el progenitor que s’ha fet càrrec del fill/a, presenti demanda per exigir els aliments del fill comú. Això facilitarà la prova a l’expedient d’adopció.
Facebook Twitter Linkedin Google +

La prestació compensatòria en les ruptures de parella

29/11/2013
En una situació de divorci o de ruptura de parella de fet, pot algun dels membres del matrimoni o de la parella de fet reclamar per a sí mateix (no per als fills) una prestació dinerària periòdica a càrrec de l’altre? Depèn. I depèn de què? Doncs de varis factors que s’han de posar en conjunt. Principalment depèn de com ho valori el jutge en cada cas. Ara bé, els advocats del Bufet Molina Bosch, a partir de la nostra experiència, identifiquem alguns dels aspectes que sempre acostumen a tenir en compte els jutges. Són els següents:
 
Algun dels membres de la parella ha deixat de treballar durant molts anys per fer-se càrrec de la gestió de l’habitatge i dels fills comuns, i per això ha depès econòmicament de l’altre totalment? Algun dels membres ha treballat al negoci de l’altre sense cobrar o cobrant una quantitat molt inferior a la que suposaria un salari adequat a aquell lloc de treball? Quins estudis té? Quina edat? Quina experiència professional? Quines habilitats?
 
I per altra banda, quina capacitat econòmica té el cònjuge que sí ha treballat? Quin ritme de vida han mantingut en comú? Quin ritme de vida podria assumir cada un d’ells després de la separació o divorci?
 
Depenent de com es valorin tots aquests factors en conjunt, el jutge atorgarà una prestació periòdica que pot tenir una durada indefinida o temporal i per un import més o menys elevat.
 
Per exemple, si la persona que cuidava l’habitatge i els fills té possibilitats reals d’incorporar-se al mercat laboral, segurament la prestació serà temporal. Si no, serà indefinida.
 
En qualsevol cas, recordem-ho, això no afecta a la pensiód’aliments que els pares hagin de satisfer a cada un dels seus fills per cobrir les seves necessitats d’habitatge.
Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6 7 8 9

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación