CAT ESP

El Bloc: El consell de la setmana

RSS

Es pot llogar un immoble de varis propietaris?

07/04/2017
Potser perquè has heretat, potser perquè t’has divorciat o per qualsevol altre motiu, resulta que ets propietari d’un immoble juntament amb els teus germans, amb la teva ex-parella, etc. Si hi ha bona avinença entre els copropietaris, no hi ha cap problema. Ara bé, si sorgeix qualsevol conflicte o disparitat de criteris, et pots trobar en una situació desagradable i perjudicial a nivell econòmic.

Per exemple, si s’ha de posar l’immoble en lloguer, però resulta que no us poseu d’acord en el preu de la renda o la durada o en altres circumstàncies, qui pot decidir si es tira endavant o no? Doncs si es tracta de quatre germans copropietaris i tres decideixen que sí, aleshores el quart s’ha de conformar. Ara bé, sempre i quan es tracti d’un arrendament de tres anys de durada. Si es pretén pactar una durada superior, aleshores es requereix unanimitat dels copropietaris.

El problema el tindràs si sou dos germans o ex-parella al 50%. Aquí ningú té més poder de decisió que l’altre i, per tant, us trobeu en una situació d’estancament. Per tant, en aquests supòsits cal que busquis un acord per atribuir l’immoble a un sol propietari, solució que està bonificada a nivell fiscal, o bé que el veneu i us repartiu els diners. I si no aconsegueixes cap de les solucions anteriors, sempre et quedarà la via judicial per forçar a vendre l’immoble, tot i que no és una solució que aconsellem des del Bufet Molina Bosch, ja que la subhasta sempre és un mal negoci per al venedor.
Es pot llogar un immoble de varis propietaris? Facebook Twitter Linkedin Google +

Com tributen els immobles d’una herència?

31/03/2017

Normalment el muntant més elevat d’una herència el formen els immobles del difunt, motiu pel qual et pots estar plantejant quina és la millor manera de transmetre aquests immobles als teus hereus, de manera que tributin el mínim possible, sense cometre cap il·legalitat. Per això existeixen les reduccions i les bonificacions.

Transmetre immobles per via donació en vida no és una bona opció, si no és que tens un patrimoni superior als 2 milions d’euros. Aleshores, potser sí que convé, però no tots els immobles.

Ara per ara, transmetre’ls per herència és l’opció més econòmica. Ara bé, es poden transmetre cada un per separat o bé com un conjunt integrat dins una societat que es dediqui a treure rendiment d’aquests immobles. Aquesta segona opció et redueix molt la fiscalitat futura de l’herència, però no és útil si només disposes de quatre o cinc pisos llogats; en canvi sí que val la pena si disposes de bastants pisos o locals o d’algun edifici destinat a lloguer. Ara bé, cal que afectis aquests immobles a l’activitat d’una societat, que tinguis almenys un treballador aliè a la família treballant a jornada completa i en un local destinat a aquesta activitat. A més, aquesta activitat s’ha d’haver engegat un mínim de temps abans de la mort del propietari i l’hereu l’ha de mantenir durant un mínim de cinc anys després de la mort del causant.

Per tant, si tens alguns immobles i vols començar a planificar la teva herència, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que tinguis en compte la fiscalitat de cada supòsit perquè arribat el moment, si ho tens ben organitzat, podràs alleugerir la càrrega fiscal dels teus hereus.

Facebook Twitter Linkedin Google +

Sancions als treballadors

24/03/2017

Una de les facultats que tens com a empresari per corregir el comportament inadequat dels teus treballadors és sancionar-los, d’acord amb allò que disposa el conveni col·lectiu d’aplicació a l’activitat. Depenent de la gravetat dels fets la falta pot ser lleu, greu o molt greu i, per tant, la sanció que aplicaràs estarà en consonància. Normalment les lleus només comporten una amonestació verbal o escrita. En canvi les greus et permeten castigar el treballador sense que pugui venir a treballar durant uns dies i que, per tant, no els cobri, però mai pots fer-lo treballar sense cobrar o, per exemple, prohibir-li descansar o no fer vacances. Les molt greus no només et permeten sancionar-lo amb dies sense treballar i cobrar, sinó que també tens l’opció d’acomiadar-lo sense indemnitzar-lo. Ara bé, l’acomiadament és la sanció més greu i, per tant, la infracció del treballador ha de ser de suficient entitat.

En tots els casos, com a treballador pots impugnar la decisió de l’empresari per la via judicial i demanar que et retirin la sanció o que la rebaixin.

Tan des d’una banda com de l’altre, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que miris què diu el conveni aplicable en quant a les formalitats de comunicació de la sanció i que tinguis present els períodes de prescripció, ja que un error formal pot abocar irremeiablement a una sanció revocada.

Sancions als treballadors Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 84

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación